ARENDAL: Kristiansandsrapper Salvador Sanchez hadde konsert på Amfiscenen på Hovefestivalen onsdag kveld. Sist han hadde konsert kom det kun tre publikummere. Han håper det blir litt flere publikummere denne gangen selv om regnet truer.

— Den forrige konserten jeg spilte var for ungdom på Spill og Grill-festivalen i Halden. Da kom det tre stykker og de var arrangører. Alle de andre var ute og grillet. Det er den harde virkeligheten for artister i dag, sier rapper Salvador Sanchez og flirer.

Har med spanjol

Onsdag stilte han med fullt band, blant annet gitarist Kjetil Grande. Salvador lovte mange overraskelser på scenen. Blant annet hadde han med seg spanjolen Sholo Truth på talkbox (et effektredskap som forandrer lyden på et instrument journ.anm) Sholo har blant annet jobbet som dj og grafittimaler på hip hop-scenen i Madrid siden midten av 90-tallet.

— Jeg tør påstå at han er en av verdens beste på talkbox. Vi har samarbeidet litt tidligere og det skal bli mer, sier Salvador som slapp andrealbumet «Happy Daze» til strålende kritikker rett før jul.

Jobber med ny EP

For tiden jobber han med en EP med eget materiale som han planlegger å gi ut neste år. Han spøker med at tittelen på det albumet blir «Sappy Days».

— Denne gangen blir det mer seriøst og grinete enn forrige album. Neida, men det er ofte sånn at et album skaper en motreaksjon og «Happy Daze» var en glad plate, sier Salvador.

31-åringen får imidlertid lite tid til å jobbe med egne prosjekter siden han er veldig aktiv som produsent. Nylig gjorde han for eksempel ferdig plata til Vågsbygd Handy. Salvador flyttet til Oslo for to år siden og trives veldig godt i hovedstaden.

Vært på Hove før

— For meg er det mye lettere å jobbe fra Oslo. Det er enklere å få jobber der og greiere å sjonglere flere ulike prosjekter. Jeg har mange folk jeg kan spille ball med der.

Kristiansanderen gledet seg til å stå på Amfiscenen på Hovefestivalen, en festival han har opptrådt på to ganger tidligere. En gang med Darkside of the Force og en annen gang som dj.

— Jeg synes Hovefestivalen er bra, og området er veldig fett. Samtidig merker jeg at jeg er litt for gammel for regn, søle og gummistøvler.

Vil ha flere helter

— Er det noen artister du gleder deg til å se?

— Ja, jeg vil prøve å få med meg Freddie Gibbs som spiller rett etter oss også skal jeg sjekke ut Dj Quik. Han har jeg hørt på lenge, helt siden 1991. Det blir stort å se han også vil jeg få med meg Vågsbygd Handy som spiller torsdag ettermiddag.

— Hva synes du om årets hip hop-bookinger på Hovefestivalen?

— Jeg skulle ønske de var litt dristigere i bookingene sine. Det skulle vært flere gamle helter som Dj Quik på plakaten, men det sier jeg sikkert bare fordi jeg selv er så gammel i gamet allerede, sier Salvador Sanchez og flirer.