KRISTIANSAND:

De nominerte i alle kategorier ble annonsert på en pressekonferanse torsdag. Amandaprisen deles ut under Filmfestivalen i Haugesund 20. august i år. Hele fire kristiansandere har muligheten til å stikke av med den gjeve filmprisen i august.

Beste kortfilm for andre gang

Jonas Matzow Guldbrandsen, som nylig vant "Filmkritikernes pris" under Kortfilmfestivalen i Grimstad er Amanda-nominert i kategorien "beste kortfilm" med "Everything Will Be OK". Kortfilmen er en fullblods sørlandsproduksjon, spilt inn på Evje og med produsentteamet "De Jentene Der" fra Kristiansand. En viktig del av produksjonsteamet utgjør også hans bror, Marius, som er fotograf på filmen. Jonas Matzow Guldbrandsen vant Amandaprisen i fjor for kortfilmen "Darek".

— Det er kjempegøy å oppleve at folk setter pris på filmene våre. Det er lett å si at priser ikke betyr noe, men i Norge er Amanda den mest prestigetunge prisen, og bare det å bli nominert er utrolig stort, sier Matzow Guldbrandsen.

Selv tør han ikke håpe på nok en Amanda-triumf i år, men sier feedbacken "Everything Will be OK" har fått er nok i seg selv til å gjøre livet som filmskaper utrolig gøy om dagen.

Kittelsen, Rafaelsen og Andresen

Vågsbygdjenta, Agnes Kittelsen er nominert for "beste kvinnelige skuespiller" for rollen i suksessfilmen "Sykt Lykkelig", mens Henrik Rafaelsen er nominert i kategorien "beste mannlige skuespiller" for samme film. Også regissør Arild Andresen, bosatt i Oslo men opprinnelig fra Kristiansand, er nominert for "beste barnefilm" med "Keeper'n til Liverpool".

Omfattende nominasjonsprosess

— Med et rekordhøyt antall på 34 norske filmer, har årets nominasjonsprosess vært svært omfattende, sier festivaldirektør og leder for Amandakomiteen Gunnar Johan Løvvik. - Vi ønsker å rette en varm takk til juryleder Bjørn Simensen og Amandajuryene for det store arbeidet de har nedlagt, sier Løvvik.

Arbeidet med Amanda ledes av en egen komité, Amandakomiteen, oppnevnt av styret i Den norske filmfestivalen AS. Årets Amandakomité består av: Gunnar Johan Løvvik (leder, Den norske filmfestivalen), Nina Refseth (Norsk filminstitutt), Håkon Skogrand (Den norske filmfestivalen), Guttorm Petterson (Norske Filmbyråers Forening), Sveinung Golimo (Norske film- og tv-produsenters forening), Lars Berg (Norske Filmregissører), Sverre Pedersen (Norsk Filmforbund), Geir Martin Jensen (Norske Kinosjefers Forbund), Gunnar Germundson (Norske Dramatikeres Forbund), Hauk Heyerdahl (Norsk Skuespillerforbund), Tom Erik Anfinsen (Den norske filmfestivalen), Kari Hansmark (TV 2), Pia Basberg og Odd Arvid Strømstad (Dinamo Story), Nina Bræin (Den norske filmfestivalen), Astri Dehli Blindheim (Amandasekretær, Norsk filminstitutt).