I 2008 ble Vest-Agder med i ordningen om kulturkort for ungdom, etter initiativ fra politikerne. Kortet har blitt tatt godt i mot og det er rundt 1000 ungdommer som har kortet i lomma. I gårsdagens Fædrelandsvennen skrev Inga Lauvdal, kulturrådgiver i Vest-Agder Fylkeskommune, et leserinnlegg om kulturkortet og konsertbilletter på billigsalg.

[I tillegg til at Kulturkortet kan bidra til å få flere ungdommer til å bruke et kulturtilbud de ellers ikke vil bruke, må en heller ikke glemme den sosiale profilen. Halvprisbilletter eller gratisbilletter kan være avgjørende for at enkelte kjøper billetten. Kulturopplevelser bør være et gode som alle kan ha glede av uansett sosial bakgrunn og økonomisk handlerom.]

Rabatter

I år kan Canal Street i Arendal tilby ungdomsbilletter til sterkt reduserte priser. Festivalen samarbeider med Kulturkort for ungdom, for å gjøre konserter mer tilgjengelige for ungdom mellom 13 og 20 år. Konserter som Madcon og Kaizers Orchestra får ungdommene med kulturkortet til halv pris.

— Vi har samarbeidet med Kulturkortet i et par år og har et stort ønske om å trekke enda flere ungdommer til Canal Street. Vi har fått med oss flere artister som appellerer mer til unge enn andre artister på festivalen, og synes at det er hyggelig å få med oss ungdommen, sier Mats Aronsen Kulturformidler i Canal Street.

Flere unge

Canal Street har som mange andre festivaler, et ønske om å få med seg enda flere unge på festivalen. Og vet hva så må til for at de skal dukke opp på festivalen.

— Det går gradvis mot å satse på det som trekker flere unge til festivalen. Tidligere har det ikke vært så stort tilbud til ungdommene, men nå er det større satsning på det. Talentscenen Understreet er svært populær blant de unge deltagerne og publikumet, og i år har vi fått med oss artister som Madcon og Kaizers Orchestra. Det er hyggelig å kunne gi lavere priser på billettene til de som benytter seg av kulturkortet, forteller Aronsen til Fædrelandsvennen.