KRISTIANSAND: Reggie Watts' uttrykk er ganske unikt. Konsertene hans består av to ting: Improvisert humor, og improvisert musikk. Og Watts forklarer til Fædrelandsvennen at det faller ham helt naturlig.

— Jeg ser ikke på det som separate ting. Jeg gjør både teater, stand up, musikk og visuell kunst, alt henger sammen. Det er bare forskjellige verktøy som formidler hvem jeg er. Det er nok sånn Brian Eno også er, og det er sannsynligvis dét han ser i meg, sier Watts, som spiller på Hovedscenen i Kilden i kveld.

Improviserer

Punkt-kurator Brian Eno har nemlig booket Watts ved en rekke anledninger. Til og med for å spille i bursdagene til sine egne døtre. Og Watts er full av gjensidig beundring for engelskmannen.

— Jeg håper min karriere kan ha et lignende mønster som hans. Han gjør bare det han selv ønsker, han stoler på sin egen intuisjon og kreativitet, sier Watts.

Som komiker er 40-åringen inspirert av så forskjellige aktører som Eddie Murphy, Carol Burnett, George Carlin, Monty Python og The Muppet Show.

— Det er veldig forskjellig humor, men jeg har tatt elementer fra alle sammen. Jeg liker å kunne se humor i alt. Og jeg liker å endre stemninger og stilarter underveis i showet, sier han. Han forklarer at det er risikabelt, men givende å improvisere hele konserter.

Kaos

— Man må være glad i kaos. For det er virkelig kaotisk å aldri vite hva man skal gjøre. Men man lærer seg å ikke få panikk. Og da blir kaoset et kick.

— Hvor henter du materialet fra hver kveld?

— Jeg plukker opp ting. Ting som er unikt med omstendighetene der jeg befinner meg.

— Og hva har du plukket opp i Kristiansand?

— Vel, været, naturligvis. Det regner mye. Og Kilden er praktfull. Arkitekturen er veldig interessant. Og små ting. Dørhåndtakene, symbolene på toalettene, blomstene på broa utenfor. Så har jeg lagt merke til at de ruller sammen serviettene på restaurantene her. Det har jeg aldri sett før, ler han.