ARENDAL: Med fem mot fire stemmer vedtok formannskapet i Arendal å avslå Hove-festivalens ønske — å skjenke til klokka tre i tre av barene på festivalområdet, skriver Agderposten.

Rådmann Harald Danielsen var i utgangspunktet positiv til forespørselen fra Hove Republic AS : Han mente seinere alkoholservering ville føre til mindre uro og nachspiel i campen, «og at det vil være bedre at folk oppholder seg innenfor festivalområdet hvor det er godt med vakter og kontroll».

- Forskrekket

– Da jeg leste saken ble jeg forskrekket over hvor positiv rådmannen er til skjenking, sa Kristen Bjormyr (Sp) gjengitt av Agderposten.

Også ordfører Torill Rolstad Larsen (Sp) var uenig med rådmannen. I formannskapet nevnte hun behovet for å likebehandle. Andre arrangementer i sentrum ville kunne kreve det samme som Hove-festivalen, argumenterte hun.

To Frp-representanter, Åshild Haugland og Ingrid Skårmo, mente derimot at Arendals-restaurantene på ingen måte kunne sammenlignet med Hove - og at publikummet på festivalen uansett kommer til å drikke.

Som før

Politiet hadde i forkant anbefalt at skjenkingen på Hove skjer som i fjor. Det vil si fram til klokka to på natta. Dét var også synet som fikk flertall i formannskapet. Mot (og for utvidet skjenking) stemte de fire representantene fra Høyre og Frp.