Kamelen dømt på alle punkter

– Han er selvfølgelig skuffet, sier forsvarer Jørgen Riple.

Publisert:

Tirsdag 15. september var Marcus Kabelo Møll Mosele, også kjent som Kamelen, i retten i Kristiansand. Han har nektet å vedta et forelegg han fikk etter en konsert i 2018, der han ble pågrepet etter å ha ropt «fuck politi» under en konsert. Foto: Jacob J. Buchard

  • Kjetil Kopren Ullebø
  • Adalheidur Audardottir Oldeide

Marcus Kabelo Møll Mosele, bedre kjent som Kamelen, har nektet å vedta et forelegg på 12.000 kroner som han ble ilagt etter konserten han holdt på utestedet Kick i Kristiansand i 2018, der han ble pågrepet etter å ha ropt «fuck politi».

Grunnlaget for forelegget er blant annet forulemping av politiet og bruk av kokain og cannabis. Kamelen nektet straffskyld for alle punktene.

8000 i bot

Onsdag falt dommen, og Kamelen er dømt til å betale 8000 kroner i bot, eventuelt 16 dager fengsel.

– Jeg er ikke veldig overrasket over at denne saken ikke vant frem i tingretten, men vi har tro på at vi kan vinne frem i lagmannsretten, sier Riple.

Mosele dømmes også til å betale 2000 kroner i saksomkostninger til det offentlige.

Det var 8. desember 2018 rapperen Kamelen opptrådte på stedet Kick i Kristiansand. Under konserten stagedivet han, og ble båret av publikum bort til baren i andre enden av lokalet.

– Så ikke politiet

Ved baren sto to det to politibetjenter. I retten sa Kamelen at han ikke fikk med seg at det var politi i salen.

– Jeg oppfattet ikke det. Jeg så ikke noe politi. Da jeg landet ved baren ble jeg trukket ned av en politimann, svarte Mosele.

Å si «fuck politi» er en del av showet til Kamelen, og rapperen mener det ikke var rettet mot de to betjentene som var til stede på konserten i Kristiansand.

– Det er en greie vi har. Jeg synger «fuck politi», og så blir det en allsang. Det har vi gjort i fem år. Jeg har aldri opplevd problemer noe annet sted enn i Kristiansand, sa han i retten.

Onsdag kveld sier forsvarer Riple at det i bunn og grunn handler om et spørsmål om kunstnerisk frihet.

– Dette er i stor grad en prinsippsak som går på hvilke kunstneriske friheter en artist har på scenen.

I tillegg til at Kamelen er dømt for å ha ropt skjellsord til politiet, er han også dømt for bruk av kokain og for å ha hindret politiet i å utføre tjenestehandling.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Musikk