De to fantastiske God of War-spillene til PS2 har begge fått toppkarakter her i avisen, ikke uten grunn. Bedre flyt og kontroll skal du lete lenge etter, og en tøffere fyr enn Kratos, The Ghost of Sparta, finnes rett og slett ikke i noe dataspill. Denne karen hadde spist Marcus Fenix og Solid Snake til frokost. Rå.

Nå er han tilbake, og allerede fra første rute blir du nesten slått i bakken over hvor utrolig bra spillet tilpasset lommekonsollen PSP. Til tross for at det er en helt annen utvikler som har laget spillet (riktig nok med folk som tidligere har jobbet hos Naughty Dog og Blizzard) er spillopplevelsen nøyaktig lik den du fikk på PS2, og historien, bossene og kombinasjonsangrepene er om mulig enda villere enn i de to forrige spillene i serien.

I Chains of Olympus har Morfeus, drømmeguden, gått til angrep og spredd mørke og kaos overalt. Kratos må legge ut på eventyr for å få tak i solguden Helios og ordne opp. Reisen går mystiske steder, og Kratos raser frem i kjent driv gjennom hele spillet. Han treffer flere kjente skikkelser fra den greske mytologien, som Charon, fergemannen på elven over til dødsriket og Persepone, kona til selveste Hades, som i Hades fravær regjerer som dronning i dødsriket.

Spillet er vel så storslagent som storebrødrene sine på PS2, og det er rett og slett forbløffende hvor bra utviklerne har klart å få den illsinte krigsguden til å passe inn i PSP-en. Spillet er en fryd å spille fra begynnelse til slutt, og hvis ikke dette skulle være nok til toppkarakter vet jeg ikke hva som burde vært det. God of War: Chains of Olympus er uten tvil det beste spillet til PSP så langt, og hvis du har mage til over toppen-brutalitet, elver av blod, rikelig med dekapiteringer, scener med nakenhet og en mann med enlinjere som hadde fått Vin Diesel til å rødme, er dette et soleklart førstevalg til samlingen. Kanskje litt i korteste laget, men det er tross alt bedre med kort og bra enn langt og dårlig. Sa brura.

Spillet lanseres 26. mars i Norge

God of War: Chains of Olympus

PSP

Utgiver: Sony

Genre: Action

Plattformer: Kun PSP

PEGI: 16+