Xbox 360

Guitar Hero Aerosmith

Utgiver: Activision

Genre: Gitarspilling

Plattformer: 360, PS3, PS2, Wii

PEGI: 12+

Utvilsomt et produkt som passer best for Aerosmith-fans. Men hvem er vel ikke det?

Aerosmith er på ingen måte ferskinger, ei heller i dataspillsammenheng. I 1994 var de med i det bisarre spillet Revolution X, der du må slakte ned tusenvis av fascister for å beskytte Aerosmith. Et mildest talt absurd plott, men siden gutta allerede hadde vært med i dataspill, var de sikkert ikke vonde å be når Activision foreslo å gi dem et helt eget Guitar Hero-spill.

Spillet er lagt opp som alle de andre Guitar Hero-spillene, men settene er bygget opp slik at du først spiller noen låter med et oppvarmingsband før Aerosmith kommer på scenen. Her får du låter som etter min smak ikke på noen måte kan måle seg med det fantastiske repertoaret fra tidligere installasjoner i serien, det tar ikke av før Aerosmith selv trøkker i gang, og selv da tar går det en stund før du kommer til låter som andre enn Aerosmith-tilhengere vil nikke gjenkjennende til.

Guitar Hero Aerosmith er bygget opp som en slags kronologisk historie over Aerosmiths karriere med korte filmsnutter med intervjuer der bandet forteller litt om seg selv mellom slagene. Selv om det for så vidt alltid er gøy å se og høre Steven Tyler uttale seg, egner dette seg utvilsomt best for deg som i hvert fall har et par Aerosmith-plater i hyllen. Selv om bandets monsterhits som ”Walk this Way” og ”Love in an Elevator” er helt rå, blir det for folk flest i overkant mange hvileskjær til at Guitar Hero Aerosmith kan måle seg med de tidligere spillene i serien.

Men er du tilhenger av mannen som løper rundt med feminine skritt og ansiktet fullt av sminke mens han brøler ut ”Dude looks like a lady” ikledd universets mest bisarre dresser, kommer du nok til å ha noen fantastiske timer her. Fullstendig låtliste finner du på www.aftenposten.no/spill