Oslo: På bakrommet hersket et slags organisert kaos blant stylister, frisører, modeller og designere før visningene under Oslo Fashion Weeks første dag tirsdag. Den bød på trendvisning med høstmoter og en separatvisning for kolleksjonen til unge, lovende Ane Camilla Rasch.

– Nå merker jeg at jeg er litt stresset. Det er mye folk, spørsmål og modeller som ikke dukker opp, sier den 23 år gamle bærumsjenta som byttet ut en lovende karriere på snowboard med designstudier i Italia.

– Dette er en veldig leken kolleksjon, inspirert av sommer, sol og seiling. Sjøen gir meg mye. Jeg har blant annet laget topper med synlige sømmer og store ballongskjørt, sier den verdensvante 23-åringen til NTB.

Plaggene er laget av naturstoffer som grov lin i møte med mer eksklusive stoffer som chiffon og silke.

– Hvordan føles det å være valgt til sesongens debutant?

– Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg. Det er virkelig en pangstart for min karriere. Dette er en strålende mulighet, sier en smilende debutant.

Primus motor for Oslo Fashion Week, Pål Vasbotten, skryter også av debutanten.

– Vi valgte henne for hennes miks av tematikk og bruk av stoffer. Hun kan nå langt. Det hun vil slite med er den dårlige tradisjonen for å investere penger i klesdesign her i landet, sier Vasbotten til NTB.