KRISTIANSAND: Som eneste avis i Norge har Fædrelandsvennen fått lytte til låten "Racing". En duett som, dersom plateselskapet Sony velger å fronte den som neste singel, trolig vil herje norske radiostasjoner.

— Jeg ble utrolig glad da Marte takket ja til å være med. Han har selv skrevet musikken til "Racing", men lot Marte Wulff få ansvaret for teksten.

— På den måten blir det også hennes produkt, og det fortjener hun virkelig. Teksten er nydelig og vokalen hennes er nesten ubeskrivelig vakker, sier Faber.

Da han hørte kristiansandsjenta på konsert i vår fikk han kronisk hakeslepp og bestemte seg umiddelbart for å gjøre et duettfrieri.

— Jeg sa til henne at hun er Europas beste kvinnelige vokalist. Det var selvfølgelig ment som et kompliment, men da svarte Marte:

— Best i Europa? Kan du nevne hvem i resten av verden som synger bedre enn meg? ler Faber og legger til:

— Sånne damer må man bare digge. Hun sa det selvfølgelig på spøk, og jeg står fast ved mine ord: Marte synger helt fantastisk!

— Så hun er ikke hentet inn på "lokalkvoten"?

— Nei, hun er hentet inn på stjernekvoten, parerer Faber.

Minst like begeistret over sluttresultatet er Marte Wulff. Utfordringen fra Faber tok hun på strak arm. Etter 14 dager i tenkeboksen troppet hun opp i studioet i Oslo.

— Vi sang hele låten inn på ett take. Etter én time var vi ferdig. Duetten satt med en gang, og, om jeg selv får lov til å si det, det ble utrolig fint, sier Wulff. Hun har tidligere sunget mange duetter med sin eks-kjæreste Thom Hell, hvor den mest kjente er publikumsfavoritten " So You´re Leaving".

-Denne låten med Erik ble like fin som det jeg har gjort med Thomas. Det er alltid gøy når man finner ut at to stemmer passer så fint sammen, sier Marte.

Selv er hun travelt opptatt med å forberede "Marte x 3-turneen" som starter i slutten av måneden. Da skal hun turnere Norge sammen med sine kvinnelige kolleger og debutanter Marte Heggelund og Marthe Valle. Deretter venter innspillingen av ny plate.

Hennes første fullengder "Jacket" ble en suksess, med 5000 solgte CD-er og tre radiohiter.

Erik Fabers nye plate "Passages" lanseres mandag 9. oktober. Radiohiten "Not Over", som var første smakebit, gikk i forrige uke rett til topps på den norske delen av VG-lista, etter kun én uke i salg.

Se ikke bort fra at duetten "Racing" viser samme formkurve...