SØGNE: — Vi skal fremføre en del nye sanger under kveldens konsert. Det er faktisk første gang vi spiller dem i Norge, fortalte Herborg Kråkevik før hun gikk på scenen.

Der hadde hun med seg sin nye trio bestående av Kåre Oppheim (trommer), Ole Marius Sandberg (bass) og Helge Lilletvedt (piano).

Intimkonsert

Over 100 mennesker brukte sommerkvelden i kultursalen på Søgne Gamle Prestegård. Der fikk de oppleve en intimkonsert med Herborg Kråkevik og hennes tre musikere. Søndag spilte de i København, noe sangeren også nevnte for publikum.

— Vi fikk strålende kritikker, blant annet for tekstene. Men det er jo selvfølgelig fordi de ikke forstår et ord nynorsk, sa hun.

For det var mye humor i den halvannen timen konserten varte. De fleste sangtekstene ga rom for ettertanke, men Kråkevik fikk fram mang en latter hos publikum under sine korte dialoger underveis. Da hun med en feil tok tredjeverset i en sang to ganger, kom hun med følgende replikk:

  • Ja, velkommen til åpningskonserten for det nye Vinmonopolet i Søgne.

Værmessig hadde det ikke vært noe i veien for en utendørskonsert i går, men Kråkevik var godt fornøyd med konsertlokalet.

— Det er en veldig fin sal. Den passer for intimitet. Jeg spilte utendørs her for rundt seks år siden. Jeg begynner å bli gammel, ler Herborg.

Forventninger

Før konserten så publikum fram til å høre sangeren og de nye tekstene hennes.

— Dette gleder vi oss til. Jeg har sett henne i filmen «Det største i verden», og der var hun veldig flott. Det blir spennende å høre henne i kveld, sa publikummer Marit Solbjørg Føreland.

Inger Johanne Gupta hadde med seg venner fra Belfast på konserten.

  • De forstår selvsagt ikke språket, men jeg tror likevel at de kan nyte konserten, fortalte Gupta.

Selv hadde hun store forventninger.

  • Jeg forventer en nydelig opplevelse. Jeg liker veldig godt cd-en «Kråkeviks Songbok», da spesielt sangen «Til ungdommen». Den bruker jeg i undervisning av fremmedspråklige, og når de får høre den er det mange som gråter.