KVINESDAL: Metallbandet, som er kjent for sine voldsomme og kontroversielle liveopptredener, er klare for Kvinesdal Rock Festival i juli.

— Jeg kjenner godt de som driver festivalen i Kvinesdal, og synes det er bra det de gjør. Jeg har sterke følelser for regionen, og dette er en fin anledning til å komme meg hjem en tur, sier Andreassen, også kjent som «El Doom», til fvn.no.

To festivaler

Gitaristen, som er fra Flekkefjord, skal opptre på to festivaler i hjemtraktene i sommer. Helgen etter at han står på scenen i Kvinesdal sammen med Kristopher Schau, spiller han med Black Debbath på Fjellparkfestivalen.

Ikke siden sexstuntet under Quartfestivalen i 2004 har The Cumshots spilt på en festival på Sørlandet. I ettertid har bandet opptrådt et par ganger på Harvest Bar i Kvinesdal, en gang på Kick i Kristiansand, samt på Cinderella café i Gjerstad, uten at det har ført til større skandaler enn en blodig vokalist.

Andreassen og Schau ble dømt til å betale 10.000 kroner hver i bot for sin medvirkning til det mye omtalte samleiet i Bendiksbukta.

— Det var en farse hele greia. Det ble et veldig underholdende kapittel for oss, sier Andreassen, som bedyrer at bandet ikke har holdt seg unna festivalene på Sørlandet frivillig siden.

- Komisk

Gitaristen reagerer imidlertid på at bandet Carnivora ikke fikk lignende behandling i rettsapparatet etter at to strippere kledde seg nakne og simulerte oralsex under Kvinesdal Rock Festival i fjor.

— Det er komisk at Carnivora ikke ble anmeldt og måtte betale bot. Det har nok noe med antall prosent religiøse i byen det skjedde. Hadde vi gjort det et annet sted i Kristiansand, hadde det ikke blitt oppstyr, sier Andreassen.

Om The Cumshots kommer til å sjokkere fra scenen på Øyesletta i Kvinesdal i sommer, vil han imidlertid ikke si noe om.

— Vi planlegger aldri hva vi skal gjøre på scenen. Vi vet ikke hva som kommer til å skje, hevder han.

Også svenske Crucified Barbera og metalrockerne Communic ble mandag offentliggjort som artister på sommerens festival i Kvinesdal.