SANDNESSJØEN: Nordmannen vant Counter-Strike-turneringen sammen med laget sitt, "Be-deceived", under Arctic Gathering LAN, skriver forbruker.no.

Counter Strike er et half life-skytespill, der hovedaktiviteten er, ikke overraskende, å skyte ned motstanderne så sofistikert som mulig. Spillet krever både strategiske evner og raske reflekser.

Det er stadig vanskeligere å jukse under LAN-turneringer, takket være gode anti-cheat-programmer. Jukseprogrammet nordmannen kan ha brukt, er en siktehjelp for å bedre få inn treff på motstanderne.

— Det er slik jeg spiller, sier nordmannen i et intervju med nettstedet Catch Gamer, og får støtte av både lagkameratene og mange i spillmiljøet. Men like mange mener han har jukset, etter å ha studert en video av spilleteknikken hans. Men det er ikke enkelt å bevise jukset.

En slik cheat kan startes opp i en såkalt batch-fil, slik at selve oppstarten av jukseprogrammet ikke oppdages av anti-cheat-programvaren, ifølge nettstedet Norwegian e-Sports Community.

Det blir ikke snakk om straff eller utestengning i første rekke. Men selvjusisten er streng i spillmiljøet. Det er ikke kult å jukse under LAN-turneringer.

Man skal drepe hverandre ærlig og redelig.