FLEKKEFJORD: Plateaktuelle Ralph Myerz and the Jack Herren Band stiller som headlinere i Fjellparken lørdag 22. juli. Også franske The Sons of Saturn og britiske The Young Knives har meldt sin ankomst, samt indiebandet Stereo21 med medlemmer fra Kristiansand og Bergen.

— Vi har aldri vært så fornøyd med programmet som i år. Vi har et bredt musikalsk spekter, sier festivalsjef Børild Haughom til fvn.no.

Fire lokale band

Fra før av har festivalen booket Raga Rockers, Elvira Nikolaisen, Ravi, Serena Maneesh og Tønes. Lørdag ble i tillegg fire lokale band valgt ut under en kvalifiseringskonsert i Flekkefjord. Kristiansands-bandene In Minor og The Middle End kommer til å gi publikum henholdsvis hardrock og hardcore, mens Pater Pen fra Flekkefjord og Harvest Aflame fra Kvinesdal og Flekkefjord stiller med «uforutsigbar jazz» og metal.

— Sjanger betydde ingenting da vi valgte ut. Disse fire bandene skilte seg imidlertid ut med å levere best på scenen. Hvis bandet står stille på scenen holder det ikke mål. Disse bandene lager alltid liv, sier Haughom.

Festivalledelsen legger ikke skjul på at rockerne blant publikum vil kjenne det i nakken under årets festival. I tillegg til lokal gitarvrenging, blir det screamo-hardcore fra franske The Sons of Saturn.

- Forrykende avslutning

— Vi pleier å ha et noe ukjent utenlandsk band for at folk skal få oppdage og oppleve noe nytt, sier presseansvarlig Monica Baumann.

— I år har vi to, legger Haughom til, og viser til britiske The Young Knives, som har høstet bra kritikker i medier i hjemlandet.

— Et verdig 25 års jubileum med andre ord?

— Ja, det blir med et smell. Vi gleder oss alle sammen. Ralph Myerz kommer til å levere en forrykende avslutning på lørdagen. Bandet blir beskrive som det beste livebandet i Norge, sier en fornøyd festivalsjef.