KRISTIANSAND: Særlig i fremste rad i Hallen ble det tåredryppende da den britiske artisten leverte hennes unike akustiske folkmusikk.

— Jeg var rørt til tårer. Flere gråt under konserten, sier en mann som helst vil være anonym overfor fvn.no.

Svein Terje Torvik var ikke en av dem som gråt, men innrømmer at konserten gjorde inntrykk.

— Det var en vidunderlig konsert. Jeg var usikker på forhånd om det ville fungere med en slik artist i Hallen, midt inne i kaoset som er ellers, men folk ble helt målbundet, sier han.

Vashti Bunyan gikk på scenen i Hallen klokken 19, kort tid etter Kristiansands egen Marte Wullf.

Den britiske trebarnsmoren har gitt ut to album med et mellomrom på 35 år. Etter den første platen følte hun seg totalt mislykket, og brukte heller tiden på gårdsdrift, husarbeid og de tre ungene sine.

Til hennes store overraskelse fant hun en dag ut ved å søke på internett at hun slett ikke var glemt. Platen hennes «Just Another Diamond Day» var blitt kultobjekt, og hun fikk ny giv til å komme tilbake. I fjor ga hun ut «Lookaftering», som ble mottatt med strålende kritikker.

Også i Hallen på Odderøya ble hun altså godt mottatt.

Flere publikummere beskriver Vashti Bunyan som en ydmyk kvinne på scenen overfor fvn.no. Hun skal ha følt seg ubekvem over den stormende applausen.

— Hun leverte total pakke på alle måter. Hun er en kultartist som har noe å meddele, og hun leverte låter som gikk rett i beinmargen på folk, sier Torvik.