Det er ventet flere nye vitner i ankesaken som skal opp i Agder lagmannsrett denne uka. Hele fem dager er satt av til behandlingen av anken, som gjelder fire punkter i tiltalen Arild Buli ble dømt etter høsten 2012. Den tidligere festivalarrangøren fikk i tingretten en dom på ett års fengsel og 1,4 millioner kroner i erstatning for pengerot, bedrageriforsøk og skatteunndragelse i forbindelse med Quartfestivalen 2009. Underskuddet var på 21 millioner kroner, og Buli gikk personlig konkurs.

Øya-vitne

Flere i musikkbransjen har reagert på at Buli ble dømt for ikke å melde fra til skattemyndighetene om manglende skattetrekk for festivalarmbånd for frivillige.

Ett av de nye vitnene er Øyafestivalens presseansvarlige Johas Prangerød.

—  Vi vil se på det som uheldig dersom det blir stående en dom som slår fast dette. Vi føler ikke det er rimelig å skattelegge folk fordi de skal ha mulighet til å være på arbeidsplassen sin. Jeg har litt problemer med å se hvordan dette skal kunne fungere for festivaler som ofte har ulik praksis, sa Prangerød til Fædrelandsvennen i fjor høst. Det var da ankesaken først var berammet, men den har i stedet blitt utsatt til nå. Det betyr at Arild Buli har ventet halvannet år fra dommen falt til anken nå kommer opp.

Rutinesvikt

Aktoratet har også kalt ut flere nye vitner, deriblant borevisor Kjell Arnvard og en ansatt i Skattekontor Utland. Manglende meldeskjema for artistskatt er nemlig et annet punkt Buli ble dømt for og som nå ankes. Det samme gjelder rutinesvikten i selskapene Quart Event AS og Quart Service AS. Her ble Buli dømt for brudd på bokføringsloven, etter at store pengebeløp ble transportert og omfordelt på nettene under festivalavvikling.