Jon Gotteberg i SiA leter nå etter andre lokaler i Kvadraturen. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi har ikke mulighet til å leie hele teateret. Det var kun biscenen vi var interessert i, sier Jon Gotteberg. Han er leder for kulturdriften i Samskipnaden i Agder (SiA). Sammen med arrangørforeningen Trashpop har SiA drøftet mulighetene for å leie biscenen i det nå stengte Kristiansand teater.

— Vi forstod fort at kommunen bare ønsker å leie ut til noen som kan leie hele bygningen, sier Gotteberg.

Kommunen planlegger å selge det gamle teaterbygget i Kongensgate 2 og åpne for riving. Men fordi prosessen trekker i langdrag har Kristiansand Eiendom bestemt seg for å åpne for utleie fram til våren 2015. I mai skrev Fædrelandsvennen at både SiA/Trashpop og menigheten Betania hadde meldt interesse for å leie teateret.

Hemmelig

Fra Betania har det ikke vært mulig å få detaljer om hva man tenker bygget brukt til. Trashpop og SiA har på sin side ikke gjort noen hemmelighet av planene om å åpne en livescene for flere kulturuttrykk og sjangre.

— Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger fra andre kulturaktører. Men mange er allerede plassert i andre lokaler, og tidshorisonten var i tillegg litt for kort. Derfor fikk vi ikke med oss noen, sier Gotteberg.

Avklaring snart

— Det stemmer at vi primært ønsker å leie ut hele bygningen, sier saksbehandler Erik Søderlind i Kristiansand Eiendom. Han bekrefter at forhandlingene med SiA ble innstilt på grunn av dette.

— De vi er i samtaler med nå er interesserte i hele bygget, sier Søderlind.

— Er dette Betania?

— Ja, blant annet. Det er ikke så mange andre det er snakk om. Vi regner med å ha en avklaring i løpet av neste uke, sier en ordknapp Søderlind.

Pir 6

Pastor Terje Govertsen i Betania holder fremdeles kortene tett inntil brystet:

— Jeg har ikke noe mer å fortelle om dette nå, og kan heller prate når jeg har noe å si, sier Govertsen.

Imens leter Trashpop og SiA videre etter lokaler i sentrum. De har hittil samarbeidet om drift og arrangementer på Pir6, men nå i juni stenger dette stedet for godt.

— I tråd med planene for universitetsbyen Kristiansand er vi på leting etter lokaler i sentrum, men vi har innsett at vi ikke får dette i stand til førstkommende semester. Men vi vil altså fremdeles være veldig interessert i å leie teateret, sier Jon Gotteberg i SiA.

Leter videre

For Trashpop er situasjonen imidlertid litt mer prekær. De har allerede booket tre band til høstsesongen, deriblant det ikke helt ukjente Shining.

— Vi vet ikke hvilken scene vi skal sette opp disse på, og vi har ikke så mye å melde om dette akkurat nå, sier driftsleder Gunn-Hilde Erstad i Trashpop.

— Men det finnes flere lokaler enn teateret i byen. Nå leter vi etter en scene med samme kapasitet som Pir6 hadde, nemlig 200 mennesker, sier Erstad.