4. juni gjester Aerosmith Odderøya. Det blir den eneste konserten de gjør i Norge i 2014.

4. juni gjester Aerosmith Odderøya. Foto: Wong Maye-E

— Når Aerosmith kommer til Kristiansand er det 21 år siden de sist besøkte Norge. Aerosmith er regnet som en av rockens største legender, og med Steven Tyler som er ansett som verdens råeste frontfigur, vil nok Odderøya stå i kok denne kvelden, mener Trond Aage Nyhus i Odderøya Live.

Punkere til Hove

28. juni til 3. juli inntar Hovefestivalen Tromøya.

The Offspring er booket som en av headlinerne, og flere headlinere slippes i løpet av de neste ukene.

— Hovefestivalen i 2014 blir langt på vei det samme som i 2013, men til neste år vil ingen konserter kollidere med hverandre. Det blir elektronika, hip hop, rock and roll og pop. Det passer bra, for vårt publikum er ikke akkurat kjent for å stå opp og ned med armene i kors på konsert, sier Toffen Gunnufsen.

Patti Smith kommer til Canal Street 24. juli. Foto: Chris Pizzello

— RockelegendeRockens grand old lady, Patti Smith, besøker Arendal og Canal Street 24. juli.

— Det blir fantastisk. Det er en ordentlig rockelegende som kommer. Hun er en flott artist som fremdeles leverer utrolig mye bra, sier festivalsjef Mats Aronsen.

Canal Street går av stabelen fra 23. til 26. juli, og i januar blir neste headliner annonsert.

— Det blir to knallgode dager, og flere kule artister. Vi fortsetter også Arendal sessions med Bugge Wesseltoft.

- En stor utfordring

I 2014 presenterer Kilden både "Les Miserables" i Kilden og Pink Floyd tribute-bandet Puls i Fjæreheia.

29. mars har Les Miserables premiere i Kilden. Foto: Torstein Øen

— Det blir fryktelig spennende å sette opp "Les Miserables". Det er en stor utfordring for ethvert teaterhus i hele verden å sette opp en slik musikal. Det er en teknisk komplisert produksjon, men det er derfor Kilden er bygget, sier Kilden-direktør Bentein Baardson.Allerede er 25 prosent av billettene til PULS solgt, og Baardson melder om en enorm interesse for konserten.

— Jeg er veldig glad for at vi har PULS på programmet.

Baardson mener at neste års program vil bli preget av bredde og mangfold og trekker fram forestillingen "Edderkoppkvinnens kyss" og konserten med A Filletta fra Korsika.

Gaute Heivolls bok om pyromanen som herjet i Finsland på 70-tallet blir til film. Foto: Kjartan Bjelland

Blir filmMen det skjer også ting på filmfronten. Gaute Heivolls bok om pyromanen som herjet i Finsland på 70-tallet skal spilles inn i bygda. Og Tobias Santelmann dukker opp i Hollywood-filmen "Hercules".

Kaptein Sabeltann feirer sitt 25-årsjubileum i 2014, og Terje Formoe har store planer for feiringen. Det blir jubileumsforestilling i Dyreparken, og i september blir det urpremiere på kinofilmen "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama".

På Sørlandets Kunstmuseum blir det en stor Kjell Nupen-utstilling i september, med hans politiske kunst fra 1970-tallet. Foto: FÆDRELANDSVENNEN

Politisk kunstPå Sørlandets Kunstmuseum blir det en stor Kjell Nupen-utstilling i september, med hans politiske kunst fra 1970-tallet.

— Vi ønsker å rette fokus på denne delen av Nupens kunstnerskap, som ikke er noe videre kjent, og samtidig ønsker vi å belyse perioden kunstnerisk og politisk. Det blir stas, informerer SKMU-direktør Karin Hindsbo.