— Mange kommer forbi og roper «Åh, der er min flis». Og så kommer de tilbake igjen og igjen for å se på den, sier Anna Berthelsen der hun står under broa ved Gravane. Her har hun og hjelperne holdt på siden 6. mai med å lime på plass 5300 speilglassfliser. Hver av flisene er 5 ganger 5 centimeter og hver av dem er et lite kunstverk over temaet «Min drøm».

Anna Berthelsen legger aller siste penselstrøk på Slow Bridge i Gravane. Foto: Reidar Kollstad

— Du blir ydmyk når du tenker på hvor mange som har vært med, og hvor mange drømmer som har fått plass her. Det er barn og unge helt fra null til 16 år som har levert sine tolkninger, og dette har nok tatt av mer enn jeg hadde trodd, sier Berthelsen. Barn og unge fra 50 barnehager og 26 skoler har vært med, og bidragene har kommet fra alle bydeler i Kristiansand kommune.

Dykkere og akrobater

Lørdag skal kunstverket innvies av ordfører Grundekjøn i forbindelse med avviklingen av Tall Ships Races. Og det blir ingen tradisjonell snorklipping med flosshatt og bånd. Arrangementsansvarlig Øystein Flemmen fra Cultiva Express forteller:

Hver av flisene er et kunstverk med temaet "Min drøm". Foto: Reidar Kollstad

— Vi skal røyklegge vannet, og så kommer to moderne dansere padlende på hvert sitt padlebrett. De fremfører et dansenummer på brettet når de stopper under brua. Vi skal også montere ei flytebrygge hvor vi skal ha breakdance. Musikken er av et liveband med trommer, laptop og trompet, forteller Flemmen.Under brua er Anna Berthelsen i ferd med å legge aller-aller siste hånd på verket:

— Det var en flis vi hadde glemt å lime og male rundt, sier hun. En av grunnene til at prosjektet har tatt lenger tid enn planlagt var at hun bestemte seg for å forsegle hver av flisene med lim. På den måten får kunstverket bedre varighet.

Dypt prosjekt

Under broa i Gravane har Anna Berthelsen og hjelperne holdt på siden 6. mai med å lime på plass 5300 speilglassfliser i kunstverket kalt Slow Bridge. Foto: Reidar Kollstad

Svært mange av byens innbyggere har allerede lagt merke til og hatt glede av kunstverket:— Det har vært gøy å stå her og høre alle kommentarene fra folk som kommer forbi. Jeg har aldri fått så mange tilbakemeldinger på noe jeg har gjort før, og jeg har heller aldri gått så dypt inn i et prosjekt som dette, sier Berthelsen.

Det skal da også litt til å ikke gå dypt inn i et prosjekt hvor man står utendørs i flere måneder for å lime fliser på en blåmalt betongvegg. Med fra starten har hun hatt studentene Siri Sødal og Monika Klungland fra Fakultet for kunstfag ved UiA, og mot slutten har ytterligere fire studenter sluttet seg til arbeidsgruppa.