Det skal være fotomodellen Kate Moss (32), som er den store kjærligheten i hans liv, som har gitt ham et siste ultimatum.Doherty har sagt til venner at hun har gitt beskjed om at forholdet deres er historie hvis han ikke slutter å bruke narkotika.

— Pete sa at Kate virkelig mener det denne gangen. Hun mistet nesten alt etter sin egen narkotikaskandale. Hun er avvent nå og det skader hennes rykte å bli sett sammen med en misbruker, sier en kilde til den britiske tabloiden The Mirror.

Det skal være den tidligere vokalisten og frontmannen i skabandet The Specials, Terry Hall, som har kommet Doherty til unnsetning den siste tiden.

— Terry har tilbudt ham hjelp i månedsvis. Han mener at Pete bør komme seg vekk til et avsidesliggende sted, langt fra fristelser og sine dopvenner.

— Kate synes at alt som kan hjelpe Pete til å slutte med stoff, er bra. Han trodde han hadde mistet henne for godt da hun gjorde det slutt i fjor. Det er først nå han føler han er klar til å takke ja til Terrys tilbud. (©NTB)