Den 66 år McKellen synes nemlig skuespilleryrket er en konstant kilde til stress. Og siden han tror han bare har 10 år igjen av karrieren, velger han nå sine roller med stor omhu.— Jeg føler at dersom jeg måtte slutte i morgen av en eller annen grunn - helsa, eller om jeg hadde et forhold som innebar at jeg ikke kunne jobbe - så kunne jeg slutte uten problemer, sier han ifølge Breakingnews.

— Jeg tror 10 år til antakelig er alt jeg har, som en som kan hoppe om bord på et fly, huske alle rolletekstene og ikke falle om kull, så jeg er svært kresen nå, sier skuespillerveteranen.

For de unge er han nok mest kjent som Gandalf eller som Magneto i X-men-filmene, og snart er han å se i «Da Vinci-koden». Men han har en sterk fortid som teaterskuespiller og Shakespeare-tolker og ble belønnet med en æresgullbjørn under Filmfestivalen i Berlin i februar.

— Jeg skal si deg, det er veldig deilig når klokken er halv sju om kvelden og du ikke skal på teaterscenen. Og det å slippe å stå opp tidlig for å filme... hver del av kroppen din volder deg sorg. Alt er fremdeles en kamp, sier McKellen, og legger til:

— Det er deilig ikke å ha slike ting i hodet; dype bekymringer, usikkerhet. (©NTB)