KRISTIANSAND: Det er ikke så veldig mange år siden hiphop-miljøet var ikke-eksisterende i Kristiansand. Det har endret seg, og en av årsakene er G'bless Records. Med rappere som Twisted Artistics, Jonesy, Sowdiak, Obi One og Gino i stallen, har plateselskapet markert seg sterkt i musikkmiljøet i byen. Nå samarbeider disse fem på en ep som allerede er på markedet. Det er Thomas Jones, alias Jonesy, som har produsert beatsene, og alle fem artistene deltar på hver enkelt låt.

Produktive

— Denne ep-en handler blant annet om ikke å gå på kompromiss med hva det du tror på. Vi lever i en verden hvor "alt er lov", men jeg synes det er bra å stå for noe, sier produsent Jones, som erkjenner at det ikke bare var enkelt å få fem kreative mennesker til å bli enige om fem spor.- Ingen har sagt det skulle være lett... Det var en prosess. Vi måtte bli enige om hvilke temaer vi skulle ta opp, og hvordan vi skulle angripe det, men vi har vært opptatt av å få fram hverandre, sier produsenten.

Selskapet har vært aktive i førjulstida, og er aktuelle med to musikkvideoer, en gratis låt, og en singel, i tillegg til den nevnte ep-en "G'Bless Vol 1".

Dybde

G'bless-gründer Jan-Erik Mæland er også med på ep-en, under artistnavnet Gino. Han mener denne utgivelsen er et bevis på at selskapet er godt etablert når man runder 2013. Bergenseren etablerte også AGF Music i 2011, og har brukt mange timer på å få fram musikktalent på Sørlandet det siste året.

— Jeg jobber mye og hardt, og legger pengene inn i å bygge opp artistene jeg jobber med. Det jeg får igjen er å se at vi skaper noe som blir værende. Vi har alle en rolle i samfunnet, og vår rolle er å lage musikk med mening og dybde, sier Mæland.

G'bless har et kristent fundament i det de driver med, men det er ikke et kriterium for artistene de jobber med.

— Vi jobber med alt og alle, så lenge vi har god kjemi og er enige om konseptet, sier Mæland.

— Det er viktig for oss å snakke om verdier, men det betyr ikke å pushe kristen tro på folk. Det er mange viktige temaer å ta opp, supplerer Jones.

Høyere nivå

G'bless hadde sju utgivelser i 2012, mens AGF produserte en rekke musikkvideoer. Jan-Erik Mæland har med andre ord hatt et vellykket år.

— Begge selskapene fikk showcase på Hove, vi har vært innom p3, blitt anbefalt på urørt, hatt mange konserter og vokst i antall samarbeidspartnere og artister. Det har vært et fantastisk år, sier han.

— Og hva forventer du av 2013?

— Jeg håper veksten forstetter, og at en av artistene skal ta steget fullt ut. Og det betyr å kunne leve av musikken. Jeg er fornøyd, men sulten på mer, sier Mæland.