— Det har gått veldig bra. Konserten med Thom Hell ble utsolgt en uke i forveien. Det er jo et stykke å gå, så det er et dedikert publikum som kommer for å høre musikken, sier Morten Martens. Det er han som står bak konseptet sammen med Kjetil Grande og fotograf Arild Danielsen.

50 plasser

Det er i Kjetil Grandes skrivestue i Haubitz Hall det nå skal arrangeres konsert en gang i måneden. På andre siden av gangen har Morten Martens sitt studio. Med bare 50 tilgjengelige billetter per konsert blir det fort fullt.

Morten Martens og Arild Danielsen i Haubitz Hall Salongen på Odderøya. Sammen med Kjetil Grande arrangerer de konserter en gang i måneden. Her er det ikke plass til mer enn 50 publikummere. Foto: Eva Myklebust

— Vi sier at dette er byens mest intime konsertscene, men om det er sant er jeg ikke sikker på, sier Martens.Tittelen byens minste konsertscene (målt i publikumsplasser) ser imidlertid Haubitz Hall ut til å måtte dele med Vaktbua litt lenger nede på Odderøya, som også har plass til rundt 50 publikummere.

- Men kan dette går rundt når dere har så få billetter til salgs?

— Ja, vi gjør dette mest for å gjøre noe gøy for byen, svarer Martens.

— Det er liten risiko involvert siden vi har mye utstyr og kontakter fra før, skyter Arild Danielsen inn.

Filmer konsertene

Haubitz Hall hadde stått tomt siden 1992 da Forsvaret la ned på Odderøya. I 2009 tok Martens og Grande over bygget.

Kjetil Grande. Foto: Kjartan Bjelland

— Haubitz Hall ble brukt til filmvisninger for soldater, og før det var det offisersmesse. Etter ombyggingen lot vi scenen stå, men vi tok oss ikke bryet med å gjøre noe mer med den før nå, forteller Grande.- Vi hadde alle sett From The Basement i London, som ble en referanse når vi snakket om hvordan jeg kunne videreutvikle konseptet for video. Der gjør artister en intimkonsert i trygge omgivelser som filmes, og deretter legges ut på nett. Det ville vi gjøre her. Tanken er at både lokale, nasjonale og up and coming artister kan bruke disse opptakene i sin promotering, sier Danielsen.

Det er stort sett artister i nettverket til Martens og Grande som er booket til konsertene foreløpig.

— Vi har hele tiden hatt et ønske om at det skal være høy kvalitet, og at dette skal være konserter for et lyttende publikum, sier Martens.

- Håper de fortsetter

Først ute var Thom Hell.

Asbjørn Ribe.

— Når det bare er plass til 50 personer, blir det veldig eksklusivt og fint. Det er veldig kult at en får spilt inn en hel live musikkvideo med bra utstyr som en står fritt til å bruke etterpå. Med bare 50 billetter er det ikke så mye penger i det, men videoen blir en del av betalingen, og bare det er verdt mange tusen kroner. Jeg digger hele tanken rundt, og håper at de fortsetter, sier Hell.Tanken er at det skal arrangeres en konsert i måneden. Fredag er det klart for andre konsert i rekken. Denne gangen altså med Asbjørn Ribe.

— Det virker som om dette konseptet er noe Kristiansand trenger, sier han.

Ribe skal fredag gjøre en solokonsert. For tiden er han i studio, og vil på konserten prøve ut noe av sitt nye materiale på publikum.