— Jeg er veldig heldig. Folk griner ofte fordi de kjenner seg igjen i tekstene mine. Noen føler at vi har vokst opp sammen. Vi var lei oss som tenåringer, men nå har vi det bedre. Det er det som gjør ærligheten verdt det. Jeg skriver fordi jeg føler meg alene, og da kan jeg nå ut til andre som føler det på samme måten. Da føler jeg meg ikke så alene lenger, sier Maria Mena til Fædrelandsvennen.

Pop som trøst

Men hun hører ikke selv på trist musikk når hun er lei seg.

— Jeg er helt motsatt av de som hører på tekstene mine fordi de er lei seg. Når jeg er lei meg, vil jeg høre på Britney Spears. Eller kanskje ikke Britney Spears akkurat, men tullete popmusikk.

Lørdag skal Maria Mena synge de dønn ærlige sangene sine i Kilden med sin egen trio:

— Jeg tror at det er noen som ikke kan telle hos meg. Vi er fire stykker på scenen, ikke en trio. Jeg har med meg en gitarist, en pianist og en bassist.

- Pensjonisttilværelse

Mena er i gang med å skrive materiale til en ny plate, men tar likevel en pause for å gjøre noen konserter:

— Når jeg skriver, minner det litt om en pensjonisttilværelse. Høydepunktet er å komme seg på trening eller spise middag. Da er det godt å kjenne at en vil ut og spille og treffe de en skriver for.

— Kan du si mer om hva du jobber med nå?

— Ikke så mye, for jeg har ikke kommet så langt ennå. Hele plata skal handle om selvutvikling. Det er jeg veldig opptatt av. Det blir ting fra både mitt liv og andres.

Kjenner seg igjen

— Du er kjent for å skrive veldig ærlige tekster. Er det noe du ikke kan skrive om?

— Ja, også jeg har grenser. Men jeg har en regel: Alt kan skrives. Kanskje endrer jeg teksten, eller så legger jeg den på hylla fordi den ikke er god nok. Er teksten god nok tar jeg en støyt og gir den ut. Det er greit så lenge det går over min grense, men jeg kan ikke gå over noen andres.

Maria Mena slo gjennom som 16-åring med «My Lullaby» i 2002, der hun skrev om foreldrenes skilsmisse. Hun fikk platekontrakt, og har siden gitt ut sju album, solgt til platina og vunnet en Spellemannpris.

— Hva tenker du om den tiden nå?

— Det var bare gøy. Det gikk ca. 15 minutter fra jeg hadde spilt inn min første låt til jeg fikk platekontrakt. Jeg rakk ikke å drømme om å bli artist en gang. Jeg skulle ønske at jeg fremdeles hadde noe av den naiviteten jeg hadde den gangen. Nå kjenner jeg et sterkt press om å skrive gode tekster. Det tenkte jeg ikke på da.

- Badstu

Forrige gang vi så Maria Mena i Kristiansand spilte hun på Odderøya Live i brennende solskinn:

— Vi følte at vi spilte i en badstue. Jeg tror selv det låt bra, men det var nok ikke min beste konsertopptreden. Jeg sa vel da jeg var ferdig at: «Jeg var mulatt da jeg gikk på scenen. Nå vet jeg ikke helt hva jeg er».

Lørdag blir nok temperaturen noe bedre:

— Med Maria Mena Trio blir det en kosestund, og jeg skal fortelle masse historier. Jeg spiller de fleste hit-ene mine, og en del andre låter som jeg vet publikum vil høre.