Festivalen etterlater seg 14.400 kondomer med Europride-logo. Foto: Reidar Kollstad
Her er verktøykassene Arild Buli fraktet millioner av kroner i kontanter med i 2009. Foto: Reidar Kollstad
Mye tørkepapir ble til overs etter festivalkonkursen. Foto: Reidar Kollstad
Brannsikkerheten ser også ut til å ha vært ivaretatt på Odderøya Live. Foto: Reidar Kollstad
"Du kan jo kable opp hele byen med dette". Foto: Reidar Kollstad
Odderøya Live hadde betydelige aktiva i tomgods. Foto: Reidar Kollstad
Plastdunker hører med når man skal arrangere festival. Foto: Reidar Kollstad
Festivalbanneret som i 2011 forkynte at Pink skulle opptre. Foto: Reidar Kollstad
Det har gått hett for seg under de siste festivalsomrene. Foto: Reidar Kollstad
Halvparten av denne kommunalt eide garasjen er fylt opp med Odderøya Lives eiendeler. Jostein Mellemstrand skal selge dem. Foto: Reidar Kollstad
Også i kontorlokalene finnes mye som skal selges sammen med resten av utstyret. Foto: Reidar Kollstad
På bordet ligger kalkulatoren som kanskje ble brukt da man innså at konkursen var et faktum. Foto: Reidar Kollstad
Det ble ikke bruk for alle festivaltrøyene under Quart '09. Foto: Reidar Kollstad
De ansatte og frivillige i Odderøya Live rakk ikke å spise opp all chipsen. Foto: Reidar Kollstad
Jostein Mellemstrand og en ovn som kan ha tilberedt mye festivalmat. Foto: Reidar Kollstad

— Her finnes alt som trengs for å lage en stor festival, sier Jostein Mellemstrand. Fædrelandsvennen er på guidet tur i etterlatenskapene til konkursrammede Odderøya Live. Jostein Mellemstrand er hjelpemann for konkursboet og har oppgaven med å få best mulig pris for løsøret.

— Vi selger alt samlet, og dette er ting som må sees av kjøper. Vi ønsker at folk skal vite hva de kjøper, sier Mellemstrand idet han åpner døra til garasjen.

Konkurserfaring

Det første vi ser er et knippe plastriver, en stabel trafikk-kjegler, informasjonstavler, mye tomgods og en rad kjøleskap. Noen liste foreligger ikke.

— Faktisk er dette tredje gang jeg selger dette utstyret, forteller Mellemstrand. Festivaldøden har vært hyppig på Odderøya de siste sju årene, og mye av utstyret har betydelig konkurserfaring. Mellemstrand har hver gang fått salgsjobben av bobestyrer for de respektive konkursboene.

Sulamitten

Som mange husker var 2008 året Quartfestivalen gikk konkurs første gang. Da trodde alle den var død for godt etter 16 år. Så dukket Arild Buli opp og kjøpte hele sulamitten for å lage en storslått gjenoppstandelse. Forsøket gikk konkurs så det sang, og i rettssaken som fulgte ble det belyst hvordan Buli og hjelperne hans fraktet millioner i kontanter rundt i verktøykasser.

Nå ligger altså ti tilsynelatende ubrukte verktøykasser og støver ned innerst i garasjen på Odderøya. Fædrelandsvennen fant ingen kontanter i dem.

Halv million

— Odderøya Live oppga ved konkursen at utstyret ville kostet tre millioner kroner nytt, sier Mellemstrand der han baner vei mellom lyskastere, kabler og gjerdeplater. Noen utropspris vil han ikke antyde, men ved konkursen ble utstyret anslått til å være verdt cirka 500.000 kroner.

— I Arendal er det jo slik at kommunen eier en del av utstyret som Hovefestivalen bruker, antyder Mellemstrand. Noen kommunal interesse for utstyret har han imidlertid ikke merket, men to interessenter utenbys fra har hittil vært og sett på det.

— Det må nesten være noen som vil lage et tilsvarende arrangement som kjøper dette, sier Mellemstrand og geleider oss videre over i brakkebygget hvor festivalen hadde kontorene sine. Også her finnes en del ting som er til salgs sammen med utstyret i garasjen.

Kondombonanza

— Se her. Her er det kassevis med kondomer som kom inn etter konkursen, sier Mellemstrand og peker. Vi teller fem kasser med kondomer med påskriften «Europride». Med 2880 preventiver i hver blir det 14400 stykker, og datostemplingen viser at de bør brukes innen 2019. Ellers består inventaret av kontormøbler, noen skrivere, og en del Sørlandschips. I en kasse ligger en samling fargeglade trøyer med påskriften «Quart '09».

— Det er jo trist at man ikke skal få det til her, sier Mellemstrand idet han låser døra.