I neste uke reiser Dreyer til Berlin for å presentere "Pyromanen", som baserer seg på Gaute Heivolls suksess "Før jeg brenner ned", under den populære filmfestivalen.

— Det arrangeres et co-produksjonsmarked der. Jeg tror det ble sendt inn over 400 filmer, og vi er plukket ut som en av 20. Det blir spennende, sier produsenten.

Torsdag fikk "Pyromanen" 12,8 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Totalbudsjettet på filmen som skal regisseres av Erik Skjoldbjærg er på knappe 30 millioner.— Det er gode penger å få med videre. Vi satser i hovedsak på nordisk finansiering, men gjør også et forsøk på å få med noen internasjonale partnere i produksjonen, sier Dreyer.

— "Pyromanen" er kanskje Erik Skjoldbjærgs mest ambisiøse prosjekt til nå. Det er en suggererende og mørk fortelling om et menneske i mental ubalanse, som i hendene på Skjoldbjærg har potensial til også å bli en helt unik film. Manus er av talentet Bjørn Olaf Johannesen. Det er gjennomtenkt, velskrevet og skaper en tidvis svært ubehagelig resonans hos leseren. "Pyromanen" har både en engasjerende historie og en klar og tydelig kunstnerisk visjon, og den har potensial til å vekke oppsikt også utenfor Norge, sier spillefilmkonsulent Lars Gudmestad i en pressemelding fra NFI.