TRONDHEIM: Trondheim Rockfestival ønsker å etablere seg som en stor rockefestival i Norge, på linje med Sweden Rock i Sverige. På nettstedet rbkweb.no heter det at Iron Maiden er «så å si klare» for Lerkendal neste år. Men festivalsjef Kristian Digre vil ikke bekrefte noen ting.

– For det første har vi ikke skrevet noen kontrakt med noen band for neste år ennå, sier Kristian Digre til Festivalnytt i NRK P1. – Men vi er i samtaler med ganske mange. Det vi har sagt tidligere er at vi ønsker oss band i samme kaliber som Iron Maiden og AC/DC, for å nevne noen. Metallica har også blitt nevnt.

Iron Maiden legger ut på en av sine mest omfattende turneer noensinne, men foreløpig er det kun Wacken Open Air-Festivalen i Tyskland som er bekreftet.

– Det er nok en del som legger sammen to og to, og tror at vi har sikret oss Maiden for neste år. Men det har vi altså ikke gjort ennå. Men det er helt klart et aktuelt band, og det ville vært en fin utvikling for oss å gå fra Ozzy Osbourne i år til Iron Maiden neste år.

Det er mange som ønsker seg AC/DC til Lerkendal, og dette er også et band festivalen jobber hardt med å sikre seg.