KRISTIANSAND: — Publikum har vært helt fantastiske. Til tross for tidenes verste sommer går det så det griner her, sier general Frank Marvin Moe.

Åpningskonserten med Transit måtte flyttes til Kick, samme skjebne led Fruit, og General Electrics ble også avlyst.

RESOLUTT TILSKUER.

Erik Faber var i ferd med å regne ned av scenen, men da grep en publikummer resolutt inn.

— Damen kjørte hjem og hentet en svær parasoll, og dermed kunne Erik og bandet spille under «tak» resten av kvelden, ler Moe.

Kreativitet ble også benyttet da Tom Waits-kloningene i Blow skulle herje plattingen utenfor Generalen.

  • Det satte inn et fryktelig regnvær, men da ryddet vi ut alle bordene inne i restauranten. Den har egentlig kapasitet på 30 (sitteplasser), men med 80 stående publikummere ble det en helt ufattelig fet stemning, ler Frank Marvin Moe.

Kor- og allsangonsdagene har også vært en publikumsvinner, akkurat som dukketeaterguru Giert Werrings familiesøndager.

— Gierts forestillinger har dratt fulle hus, og til neste år håper jeg han kan sette opp en forestilling også for voksne, sier Moe.

Enorm PÅGANG.

Men:

Ettersom mye av suksesskonseptet på Generalen er tuftet på uteservering i sørlandssol - hele uken gjennom - skulle man tro at årets søkkvåte sommer ville ende med ildrøde tall.

— Tvert imot. Det har faktisk vært så stor pågang at vi har måttet stenge et par dager for å puste ut. Belastningen har rett og slett blitt for stor på oss som jobber her, sier Moe.

Han er ikke i tvil om hva som er årsaken til at den elendige sommeren ikke har tatt knekken på kafeen.

— Folk i Kristiansand er blitt mye flinkere til å bruke parken enn tidligere. Selv i pøsende regnvær kommer folk for å oppleve Ravnedalen og naturen her, sier Frank Marvin Moe, som fortsatt har fire godbiter igjen på årets konsertprogram:

Ritas Lolitas (17. august), Roberts Mojoband (23. august), Darkside Of The Force (24. august) og Evan Seleven (31. august). ØIVIND HOLTHE