22 millioner dollar, eller 148 millioner kroner, ble billettinntektene til skrekkfilmen «The Grudge 2» til del, da den debuterte på amerikanske kinoer i helgen.

Skrekkfilm-oppfølgeren kuppet førsteplassen fra Martin Scorseses stjernespekkede krimdrama, sist ukes topp-plassering, «The Departed». Den sørget for 18,7 millioner dollar i billettinntekter i uka som gikk.

Robin Williams-filmen «Man of the year», om en TV-komiker som stiller opp til presidentvalget – og vinner – tok bronseplassen. 12,5 millioner dollar klarte den å skaffe til veie i billettlukene.

Den mest overraskende filmdebuten i helgen kom fra det uavhengige filmselskapet Gener8xion Entertainment. Deres «One Night With The King», bygger på en historie fra Bibelen om dronning Esther. Filmen havnet på niendeplass på USAs filmtopp i helgen, med 4,3 millioner dollar i billettinntekter.

Sony Pictures har et stort år: «The Grudge 2» er den 12. filmen fra studioet som topper USA-listen debuthelgen, og filmgiganten har anslagsvis tjent over milliarden på hjemmemarkedet så langt i år, skriver bransjebladet Hollywood Reporter.