Ifølge en e-mail Peter Jackson og manusforfatter Fran Walsh har sendt ut, beklager regissøren at han ikke kan fortsette arbeidet med filmatiseringen av boka "Hobbiten", J.R.R. Tolkiens forløper til trilogien om "Ringenes Herre", før en rettstvist mellom filmselskapet og Wingnut Films er løst.

New Line tvinger nemlig Jackson til å lage filmen, og inngå forlik i hans krav om rettferdig fortjeneste for de tre første filmene. New Line har i tillegg en tidsavgrenset avtale om filmrettighetene, og ifølge Peter Jackson ser man nå seg om etter en annen regissør innenfor New Line-veggene.

Den 17. november uttalte imidlertid produsent Saul Zaents til det tyske filmmagasinet Cinema at Hobbiten garantert ville bli regissert av Jackson. Harry Sloan, sjefen for filmstudioet MGM, som eier en del av filmrettighetene til Hobbiten, fastholder 2008 eller 2009 som et anslag for når filmen kan være klar.

— Filmen vil garantert bli laget under ledelse av Peter Jackson. Spørsmålet er bare når. Jeg tror Peter Jackson er lei av å krangle med studioene, for å få sin del av inntektene fra Ringenes Herre-trilogien ble han nødt til å gå til rettssak mot New Line,sier Sloan.

MGM har tidligere ligget i forhandlinger med New Line Cinema om å få produsere to Hobbit-filmer.

Men i mailen sier Peter Jackson blant annet:

— VI har også sagt at vi ikke ønsker å inngå forlik med New Line bare for å få skutt filmen om Hobbiten. Med andre ord, vi blir tvunget til å gå med på et forlik med New Line for å lage filmen. Da vil hele filmen være dømt til å mislykkes. Å bestemme seg for å lage en slik film må komme fra hjertet. Du er avhengig av å være drevet av lidenskap til historien for å skape en film. Det er lidenskapen, og lidenskapen alene som gir en film hjerte og fortellerglød. For oss handler det ikke om en kaldhjertet businessavgjørelse.

Det er med andre ord duket for noen nervepirrende uker for alle Tolkien- og Jackson-fans.