Brad Pitt trakk seg fra filmen torsdag, bare seks dager før innspillingen skulle starte, noe som naturlig nok satte filmstudioet i en lei knipe.

Spill eller betal

Ifølge filmstudioet er Pitt bundet av en såkalt «pay or play»-kontrakt, noe som innebærer at han kan bli holdt økonomisk ansvarlig hvis han trekker seg fra innspillingen.

Pitt på sin side hevder at han ble tvunget til å trekke seg fra kontrakten på grunn av den pågående streiken blant manusforfattere i Hollywood.

Streiken gjør det umulig å skrive om filmmanus underveis, noe som har ført til at Pitt ikke så andre muligheter enn å trekke seg fra innspillingen.

Stjernegalleri

«State of play» er basert på BBCs prisbelønte tv-serie med samme navn fra 2003, og er et av de største prestisjeprosjektene for Universal Studios i 2008. Rollelisten inneholder store navn som Edward Norton, Jason Bateman og Helen Mirren. Regissør er briten Kevin MacDonald, som tidligere har regissert «The last king of Scotland».

Forest Whitaker ble belønnet med Oscar for beste mannlige hovedrolle for sin tolkning av den afrikanske diktatoren Idi Amin i denne filmen.

Flere arbeidsledige stjerner

Ifølge Variety har Universal Studios forsøkt å få Russel Crowe til å overta hovedrollen i «State of play».

Om Crowe er villig til å overta på kort varsel blir kjent tidlig denne uken, og svaret kommer til å være avgjørende for studioets reaksjoner overfor Pitt. Jo vanskeligere det blir for Universal å finne en erstatter, jo større er sjansen for at studioet går rettens vei for å få Pitt til å dekke kostnadene ved en forsinket innspilling.

Manuskriptet skal også være sendt til både Johnny Depp og Tom Hanks, som begge er tilgjengelige etter at pågående filmprosjekter har blitt skrinlagt som følge av forfatterstreiken i Hollywood.

Tilbake ved forhandlingsbordet

Det hele kan imidlertid bli ytterligere komplisert hvis streiken blir avsluttet i løpet av de nærmeste dagene. Partene var mandag morgen tilbake ved forhandlingsbordet, og forhandlingene fortsetter i natt norsk tid.

Dette er gode nyheter for TV-bransjen der en rekke drama— og komiserier er lagt på is og ligger klare til å gjenopptas.

I Hollywood ligger det imidlertid an til en ny runde med problemer rundt hvem som spiller i hvilke filmer når de mange utsatte innspillingene kan påbegynnes igjen.