KRISTIANSAND: Hvis noen av de femti fremmøtte i Bok & Medias kjellerlokaler kom for å høre hvor syndig «Da Vinci koden» er, gikk de skuffet hjem. For en av landets fremste kritikere av Dan Browns bestselger og den nye filmen, Bjørn Are Davidsen, mener både bok og film er artig, morsom og underholdene. — Jeg reagerer sterkt på at Libanon har forbudt boka og Færøyene forbudt filmen fordi den skader kristen tro. Sånn må vi ikke oppføre oss, sier han.

Davidsen har gitt ut boka «Da Vinci dekodet», hvor han går i rette med Dan Browns vitenskaplige teser. Han reiser landet rundt for å fortelle om hvor feil Brown tar. Samtidig advarer han kristne mot å bli surmaget og avvisende. - Går man inn i fakta, så tuller Dan Brown omtrent på alle punkter. Men samtidig er dette spenningslitteratur, spenningsfilm og kreativitet på høyt nivå, sier Davidsen.

I både Salem og på Misjonshuset i Kristiansand var «Da Vinci koden» tema i helgen på grunn av filmpremieren fredag kveld. - Det finnes er uttall bøker i sjangeren religiøs konspirasjonsteori. Jeg leser én slik bok i måneden, minst, de er kjempefascinerende, sa Davidsen.

Davidsen mener poenget må være å søke sannhet. - Som kristne må vi ikke fordømme filmen. Derimot må vi bruke muligheten til å snakke om hvordan vi mener Jesus er, og be om refleksjon, sa Davidsen

I salen fulgte mange med, blant andre Per Knutsen. - Som ikke-kristen overrasker det meg at dere er så rause i forhold til filmen og boka. Det hadde jeg ikke trodd. Selv er jeg ikke det. «Da Vinci koden» er sprøyt og tull fra ende til annen, jeg orker ikke se filmen, sa han under seansen hos Bok&Media. Knutsen mener folks religiøse søken har ført til en ny, nesten kynisk, underholdningsindustri, hvor konspiratoriske eventyr skapes for profittens skyld.