OSLO: Lørdag reiser Glenn Lyse tilbake til Stavanger for å feire jul med familien, men allerede tredje juledag må Idol-vinneren reise tilbake til Oslo for å starte sin karriere som landets nye superstjerne.

Hovedpremien i Idol 2007 var en platekontrakt med Sony BMG og innspillingen av platen skjer allerede i januar.

– Hvis jeg får bestemme selv har jeg låtvalget klart til platen. Jeg har skrevet nok låter opp gjennom, selv om det har blitt lite låtskriving nå den siste tiden gjennom Idol, sier Lyse til NTB.

Til tross for at 33-åringen bare får noen få dager hjemme med samboeren og de to små barna på to og ett halvt år og ti måneder, er Idol-vinneren fornøyd.

– Det blir jo gøy å komme tilbake til Oslo 3. juledag og få vite litt mer om hvordan året som kommer blir også. Det er kjekt å vite hva jeg har å gå til, sier Lyse.

Musikk viktigere enn alder

At han er den eldste Idol-vinneren noensinne tar han med knusende ro.

– Endelig! he-he. Jeg tror kanskje jeg kan ha gitt håp til andre som meg om at man aldri skal gi opp drømmen. Jeg tror ikke alderen har noe å si hvis du spiller musikk folk liker. Jeg hadde idoler i 30-40-års alderen jeg da jeg var barn. Det er god musikk som er viktig, sier Glenn Lyse til NTB.

Til tross for stort oppstyr rundt Idol-programmene på TV 2 er det bare vinneren av det første programmet, nemlig Kurt Nilsen, som virkelig har blitt en superstjerne. Glenn er ikke redd for å bli glemt etter at første album er gitt ut.

– Det blir hva du gjør det til selv. Med mindre du for eksempel heter Westlife og selger millioner av plater som er skrevet av de beste låtskrivere, må du jobbe hardt for tingene selv, mener Lyse.

Vanlig arbeidsreisende

Kombinasjonen familie og superstjerne regner han med at skal gå fint.

– Kurt har klart det han, og han har jo tre barn.

– Jo da, men han ble jo skilt også...

– Folk har det forskjellig. Jeg ser på det som en vanlig business. Det er mange som må reise rundt med jobben. Sånn er livet bare. Jeg tror dessuten det er sunt å være litt borte fra barna slik at de kan savne deg og du dem, også har man det kjempehyggelig når familien er sammen.

Som småbarnsfar er det likevel ingen drømmesituasjon å gå glipp av barnas utvikling.

– Men det er jo mange som har det sånn, og jeg kan ikke gjøre noe med det. Men det blir jo kjekt å se forandringene når jeg kommer hjem da, sier Glenn Lyse.

– Hva er en Idol-vinner?

Idol-seieren har ennå ikke gått helt opp for stavangermannen.

– Jeg vet egentlig ikke hva det vil si å være Idol-vinner. Jeg har fått høre at det var fyrverkeri i Stavanger da jeg vant, og at folk grein og at det tok helt av. Det gjør meg veldig rørt. Jeg har jo vært midt oppi det hele, og Idol blir veldig fjernt for meg. Jeg har ikke lest avisene eller sett meg på TV, så jeg vet ikke hva folk har blitt fôret med der hjemme, forklarer Glenn Lyse.