VILLE IKKE STILT: Rockegruppa Kaiser Chiefs ville ikke stilt opp på Dianas minnekonsert i sommer. VILLE IKKE STILT: Rockegruppa Kaiser Chiefs ville ikke stilt opp på Dianas minnekonsert i sommer. Foto: AP/Scanpix

Hard kritikk mot Diana-konsert

Rockegruppa Kaiser Chiefs mener at artistene som opptrer på prinsesse Dianas minnekonsert i sommer kun spiller for egen vinning.

Det er frontfigur Ricky Wilson i det britiske bandet Kaiser Chiefs som retter harde skyts mot minnekonserten som finner sted i London 1. juli.

Da hadde prinsesse Diana fylt 46 år, hadde hun enda vært i live.

Vil promotere seg selv

Sir Elton John, Duran Duran, James Morrison, Kanye West, Pharrell Williams, Rod Stewart, Joss Stone og Keane er blant stjernene som stiller opp for å hedre den avdøde prinsessen.

Men Wilson tror ikke artistene synger av ren godhet og beskylder dem for hykleri. Dette skriver nyhetsbyrået Wenn.

— Mange av de som opptrer, gjør det kun for å selge flere plater, sier Kaiser Chiefs-vokalisten som ikke hadde stilt opp hvis han hadde blitt spurt, ettersom han ikke kjente Diana.

For «lite»

— Det er greit hvis du underholder for noe som Live 8, som retter oppmerksomhet mot et problem. Men det blir for «lite» å bare spille for Diana, konkluderer Wilson som presiserer at han ikke mener å være respektløs ovenfor prinsessen.

— Det er i orden at Elton John spiller fordi han kjente henne. Det gjorde ikke jeg.

I år er det ti år siden prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris. I et intervju angående minnekonserten uttalte sønnene prins William og prins Harry at kvelden først og fremst er i morens ære.

— Konserten er for å huske henne, minne livet hennes og for å feire henne.