GRIMSTAD: "Den lille festivalen med det store hjertet" kan presentere de to nye navnene med et bredt smil om munnen med visshet om at festivalen nå står foran et skille. Både dancehall-stjernen Sean Paul og hiphopartisten The Game er langt fra smågutter å regne.

— Vi har tatt utfordringen som ligger i det å være lokalisert midt mellom Hove og Quart, og sikret oss artister som ikke spiller på noen andre norske musikkfestivaler i sommer, sier bookingsjef Stian Tobiassen om stjernebesøket i en pressemelding.

Stjerner i verdensklasse Foruten å være med på hitlåter til blant andre Beyoncé Knowles, Blu Cantrell og Busta Rhymes, har Sean Paul opparbeidet seg et navn som er synonymt med dansbare hitklassikere. Dancehall-stjernen får selskap av den amerikanske hiphopstjernen The Game. Bare en uke før 50 Cent går på scenen på Quartfestivalen, smeller den amerikanske rapartisten The Game til på Skral festival. Comptonrapperen debuterte i 2005 med albumet The Documentary, etter å ha vært en del av 50 Cents crew, G-Unit.

The Game regnes som en av vestkystens mest suksessfylte rappere for tiden. Foruten 50 Cent har The Game har jobbet med både Dr. Dre, Snoop Dog. Kanye West, NAS og Eminem. Forholdet til 50 Cent har resultert i et og annet verbalt sleivspark etter at de to røk uklar med hverandre og The Game forlot G-Unit. Hans siste plate, Doctors Advocate, solgte 380.000 eksemplarer den første uka, og gikk rett til topps på Bilboardlista i USA da den kom.

Stadfester posisjonen - Når vi nå slipper to artister av en slik størrelse er det for å stadfeste vår posisjon i festivalmarkedet, sier Tobiassen.

Festivalen arrangeres i Grimstad 12-14. juli og fra før av kommer tidligere vokalist i Suede Brett Anderson, Thomas Dybdahl, Magnet, Sondre Lerche, Minor Majority, Lars Lillo Stenberg og Susanne Sundfør til festivalen.