Sondre Lerche har turnerte flittig i USA i år. I april er det Norge som står på planen, og i mai er Europa målet.

Konsertene fører med seg oppmerksomhet og gir også et bra platesalg.

USA best

«Phantom punch» kom ut i USA i februar, og Lerche mottok straks mange gode anmeldelser. Dette kombinert med intervjuer i ulike aviser og magasiner samt radio, har gitt flotte tall for platesalget.

— Så langt har Sondre Lerche solgt 35.000 eksemplarer i USA. Det er et tall vi absolutt er fornøyd med, sier eksportansvarlig Gyro Leira i EMI Music.

I USA markedføres Lerche som en alternativ artist. Navnet hans gjøres kjent gjennom annonser i ulike blader og aviser. Det er ikke laget tv-reklame for ham.

— Den videre strategien for USA-satsingen skal legges i de neste ukene, og det er ikke umulig at det blir flere turneer. EMI i USA er veldig fornøyde med utviklingen til nå, sier Leira.

Bra i Norge

EMI er heller ikke misfornøyd med salget av platen på det norske markedet. Bestilingen den første uken platen kom, var på 10.000. — Han har nå solgt 15.000 og det er et bra tall, med tanke på dagens marked i Norge, sier Gyro Leira.

— Er det overraskende at han har solgt mer i USA enn Norge?

— Det er ikke overraskende, for det er et stort marked i USA. Men vi hadde heller ikke på forhånd satt oss et salgsmål for USA, sier Gyro Leira.

Sondre Lerche selv bryr seg ikke om tallene. Han har tidligere i år sagt følgende om salget i USA:

— Jeg liker å leve i en illusjon der man ikke trenger å bry seg om sånt.

  • Sondre Lerche spiller fredag i Folken i Stavanger, dagen etter på Ole Bull Scene i Bergen.