KRISTIANSAND/EG: I et sjeldent tilfelle av oppholdsvær tok fvn.no turen til festivalcampen på Eg. De var ikke så mange, noen var slitne, men de aller fleste syntes å være ved godt mot etter fire dagers campopphold i striregn. Men å rømme til behagelige og tørre hotellsenger, nei det er slett ikke aktuelt skal vi tro festivalcamperne.

— Telt er billig. Så lenge jeg har råd til øl så kan jeg leve med det meste, sier Andreas Mathisen (18) fra Hammerfest med et smil.

Sammen med kompisen Michael Lunga (21) har Andreas holdt ut på campen siden mandag, og har planer om å bli helt til siste slutt. I tillegg til to små minitelt har duoen fra Hammerfest et vanlig telt til å sove i. Men ifølge Lunga er ikke det store teltet alltid det foretrukne alternativet.

— Ofte sovner jeg bare i stolen. Jeg har også sovet i babyteltet, men bråvåknet av at noen samlet tomflasker på utsiden.

Se flere bilder fra campen

Plass til damer

Andreas demonstrerte at det ikke var noe problem å ha med seg dame i teltet.

— Nok av plass her ja, utbryter han fornøyd etter å ha presset seg inn sammen med venninnen Michelle Martini (18).

Det regnbuefargede miniteltet er strategisk plassert 30 centimeter unna festivaldoen. Med teltet følger også en to meter lang tunnelgang, slik at man kan komme seg fra det store til det lille teltet uten å bli våt.

Slitne Siggerud-jenter

Ikke langt fra leiren til guttene fra Hammerfest gjør Siggerud-jentene Iselin Vilde Løvmon (18) og Camilla Othilie Aasbøe (18) unna dagens tannpuss.

— Er det veldig mange spørsmål, spør Camilla når vi ber om et intervju.

— Vi er helt utslitt skjønner du. De siste dagene har vi sovet omtrent 2,5 time hver natt.

Fire dager med camping i regnvær begynner å sette spor, men jentene fra Siggerud forsikrer oss om at de blir helt til festivalen er ferdig.

— Vi sov i bilen den ene kvelden, da det regnet helt sinnssykt. Vi vurderte hotell, men det er så dyrt, sier Iselin.

- Orker ikke konserter

Jentene trives på campen på tross av været, men er ikke helt sikre på om de kommer tilbake til neste år.

— Det kommer helt an på programmet. Og litt på været, sier Camilla.

På grunn av alt regnet har de tilbrakt mer tid enn de liker i teltet.

— Til nå har vi bare fått med oss Turboneger og Mew. Ja, og litt av Scissor Sisters. Det er så slitsomt å være på konsert når det regner absolutt hele tida, sier Camilla.

Glade trøndergutter

Et steinkast unna utendørsvasken utfører Oskar Mellemsether (18) og Erik Waatland (18) en spontan rap for fvn.no.

De musikalske trønderne er ved godt mot, men synes det er litt for lite folk på campen.

— Det er en knallbra festival, men vi skulle ønske det var flere folk her. Når det er så langt mellom teltene blir det vanskeligere å bli kjent med nye folk, sier Oskar.

Ved siden av trønderteltet lå restene av det som en gang var et partytelt. Eierne har visstnok dratt hjem, men ikke fordi de ga opp.

— Det var Tor med Hammeren som slo det ned på grunn av for dårlig stemning, ler Erik.