KRISTIANSAND: — For første gang på veldig lenge skal jeg være litt egoistisk. Jeg har jobbet med Quartfestivalen i 15 år. Det er slitsomt å drive festival, og de tre-fire siste årene har vært spesielt tøffe.

— Jeg har hele tiden bare sett et år frem i tid og etter hver festival har jeg tenkt at det nok blir en festival neste sommer også. Nå er jeg 45 år og trenger et lenger perspektiv, sier Toffen Gunnufsen til fvn.no.

Den avtroppende Quartgeneralen gir seg mens han fremdeles er på topp.

Blir festivalsjef - Sommerens festival var en suksess fra A til Å. Årets Quart var den beste noensinne, og det føles riktig å gi seg nå. Så får andre være enige elle uenige med meg i det, sier Toffen.

Da tilbudet fra Svein Bjørge kom, fikk Quart-sjefen et dilemma:

— Den nye jobben medfører at jeg kan komme til å rive ned noe jeg selv har bygget opp. Men hva annet skulle jeg gjort? Det er jo festival jeg kan, sier Toffen.

— Dette er et tilbud jeg har drømt om lenge. Da det endelig kom, hadde jeg en lang diskusjon med meg selv. Men hvem er det som sitter i samme jobb i femten år, da? Det er bare på Hennig Olsen de ansatte er så trofaste, ler Toffen.

Slitsomt Han forteller at alle skandalene rundt Quartfestvalen og all oppmerksomheten det har medført tidvis har vært vanskelig å takle.

— Det har vært mye vind rundt meg som person. På ett år hadde Fædrelandsvennen 427 artikler om min person. Sånt er slitsomt, sier Gunnufsen.

Mannen som har bygd opp Norges største musikkfestival, skal nå bli festivalsjef for "Hovefestivalen" i Arendal. En festival han har stor tro på.

Norges svar på Roskilde - Dette blir Norges Roskildefestival, hvor festivalgjengerne camper på området. Hove har 1.200 dekar med campingplass og seks kilometer strender. Jeg har kikket på området lenge. I 1998 vurderte vi faktisk å flytte Quarten hit, forteller Toffen.

— Hovefestivalen blir annerledes enn andre festivaler vi har i Norge i dag. Det blir en pop- og rockefestival for ungdom, med stort fokus på rock. De som bor på festivalcamp er som regel de samme som digger rock. Jeg tenker Greenday, Foo Fighters og så videre, sier Toffen.

Ifølge ham vil den nye festivalen ha kapasitet til mellom 10.000 - 20.000 mennesker. Altså tilsvarende Quart, men en annen type festival.

— Quarten er spredt rundt om i byen, her samler vi alt på ett område. Det blir kanskje en litt annen type mennesker som kommer her også. Mindre urbane. Vi satser på et mer tradisjonell festival. Med flere rockere, smiler avtroppende primus motor i Quartfestivalen.