ARENDAL: — Vi trenger folk som kan lage lyd! Det skal slås med slegge, kjetting og gravemaskin, på containere, rivningskuler, oljefat og hvitevarer, sier daglig leder i Canal Street, Hilde Lona.

Et tredvetalls menn og kvinner har allerede meldt seg til å varme opp publikum før Kaizers entrer scenen onsdag 19. juli. Arrangørene vil gjerne ha dobbelt så mange.

— Dette blir utrolig bra! Vi gleder oss veldig til å gi publikum en helt spesiell konsertopplevelse. Sammen med Agder Renovasjon jobber vi nå på speng for å etablere rammene rundt en helt unik konsert. Søppelanlegget kommer til å fremstå helt annerledes - nesten som en opplevelsespark, sier Lona til fvn.no.

Miljøsertifikat Arendal jazz og blues-festival, Canal Street, feirer 10 årsjubileum i sommer og benytter anledningen til å bli en miljøsertifisert festival.

— Det skulle egentlig bare mangle. Vi har regnet litt på det og funnet ut at vi genererer om lag 15 tonn søppel i løpet av de seks dagene festivalen pågår. I sommer skal søplet sorteres og gjenvinnes, noe som blant annet betyr resirkulerbart servise og økologisk mat, sier Lona.

Et annet miljøvennlig tiltak er gratis buss for de 450 første som kjøper billett til konserten i Heftingsdalen.

— Stadig flere festivaler tenker miljø og sertifiserer seg som «grønt arrangement». Nå er vi kommet opp i en slik størrelse at vi mener det er riktig å ta et slikt ansvar, sier festivalsjefen.

Tett program

Canal Street ble arrangert for første gang i 1997, i regi av Arendal kommune. Den gang begrenset arrangementet seg til en langhelg. I 2001 ble festivalen utvidet og fikk navnet Canal Street.

I sommer blir det musikk i sju dager til ende. Først braker det løs med Kaizerkonsert på dynga onsdag den 19. juli, før festivalen tar til for fullt tirsdag uka etter. på programmet står El Caco, Rangers, Sondre Lerche, Bo Kaspers, Sofian, Angelique Kidjo, Big Bang, samt Arendal Big Band og Jamie Cullum.