SELBU: – Åhh, det smakte utrolig godt, sier Marte Wulff (26) fornøyd.

Sørlandsjenta har nettopp inntatt den første skjeen med sodd hjemme hos turnévenninne Marthe Valle (23) i Selbu, sør for Trondheim. Sammen med Marte Heggelund (26) er de tre navnesøstrene ute på Norgesturné. Onsdag denne uken holdt de en akustisk konsert i låven hjemme hos Valle.

Det var før jul de tre Martene, som alle er platedebutanter, fikk ideen om en felles turné. Valle slapp plate for et år siden. For plata mottok hun Spellemannsprisen for beste nykommer i januar. Samme måned ga Wulff ut sitt debutalbum «Jacket» og Heggelunds album kom to måneder senere.

– Vi har det veldig koselig sammen. Og det er mer avslappende å ha konsert når du ikke har hele ansvaret alene, sier Marte Wulff.

Elsker hjembygda Turneen startet i Oslo forrige uke. Låvekonserten i Selbu var andre konsert ut.

– Det er knakende koselig, men kaldt i låven, fastslår Wulff i det hun entrer lokalet en times tid etter soddmiddagen

Låvekonserten står i skarpt kontrast til konserten på John Dee i Oslo. I Selbu må gjestene ta med seg stol selv og lokalene er flere hundre år gamle. «Scenen» er plassert innerst i låven og backstageområdet inneholder både badekar, gamle leker og møbler.

– De er ikke så varme de lampene at låven begynner å brenne, spør Valle og ser skeptisk opp på scenelyset.

Turnéleder og lydmann Johan Berntsen kan berolige Marte om at det nok går helt greit.

Lavmælt og vakkert Den yngste av Martene elsker hjembygda Selbu og fikk tidlig ideen om å holde konsert i låven. Denne uka ble konserten en realitet og rundt 60 sambygdinger møtte opp. Sittende på campingstoler og ikledd varmt tøy fikk de høre låter fra alle tre. Lavmælt og vakkert fremførte de sanger fra albumene og koret på hverandres låter. Mens Valle og Wulff byttet på å traktere pianoet, spilte Heggelund gitar. Bassist Lars Christian Folkvord var også med. Konserten ble avsluttet med salmen «Deg å få skoda», som fikk fram tårene hos flere av de fremmøtte.

– Dette var en kjempeopplevelse. Å gå inn i en låve i Selbu og få servert et nasjonalt nivå som dette er helt utrolig, sier Roar Uglem. Han er næringslivskonsulent i Selbu kommune og har vokst opp i Valles nabolag.

Stor konsertopplevelse Jentene selv var også godt fornøyd etter konserten.

– Dette er den største konsertopplevelsen jeg har hatt noen gang, sier Marthe Valle.

Også Wulff var fornøyd med kvelden.

– Det gikk mye bedre enn jeg hadde trodd, sier sørlandsjenta. Hun fikk svært lite tid til å forberede seg før hun inntok låvegulvet. Et innstilt tog gjorde at hun ikke var i Selbu før to timer før konserten startet.

Nå gleder navnesøstrene seg til resten av turneen. Torsdag kveld opptrådte de i Trondheim, og i går var de i Stavanger. Til uka venter Nord-Norge, før de avslutter turneen i Kristiansand lørdag 4. november.

– Vi har nettopp begynt turneen, men dette lover godt for fortsettelsen, sier Marte Wulff fornøyd.