KRISTIANSAND: — Det gøy å gå på konsert. Jeg elsker sang og musikk, og synger selv i koret Canantes her på Flekkerøy, sier 11 år gamle Nina Grinde Syrstad.

I går var hun på konsert sammen med venninnene Sara Thomassen, Thea Torgersen og Sofie Wesøe. Jentene hadde ikke noe spesielt forhold til bandet på scenen, men gledet seg til å høre dem.

Utenfor Flekkerøy kirke som fungerte som konsertlokale, koste festivaldeltakerne seg med grillmat og brus.

Årlig

Øygospel har etter hvert blitt en tradisjon på Flekkerøy etter at arrangementet gjenoppsto i 2002. Da hadde det ligget nede siden 1996, da det ble arrangert under navnet Flekkerøy Gospel.

De siste årene har Øygospel gjort seg sterkt gjeldende med blant annet internasjonale størrelser. Best huskes nok amerikanske Petras konsert fra 2005. Reflex, Lisa Børud, Dream Pilots, Mosaic og Grand Lux er andre gode navn på Øygospels merittliste.

I år er det et noe nedskalert og roligere program som presenteres. Mens det i fjor bare var ett møte, blir det i år møter før hver konsert. Unntaket er søndagen hvor det er vanlig gudstjeneste.

Dagsland

Søndag er Sigvart Dagsland attraksjonen. Helt siden debututgivelsen «Joker» i 1985 har Dagsland vært en av landets fremste gospelsangere. Den forrige plata, «Underlig frihet», kom i 2004, og nå jobber han mot en ny utgivelse. Den neste Dagsland-plata kommer i september, og det er mye mulig du får høre smakebiter i Flekkerøy Kirke søndag.

Dugnad.

Rundt 100 personer bidrar med gratis arbeidsinnsats under helgens gospelfestival. En av de ivrigste er 27 år gamle Magne Sørli som har vært med siden 2004. — Det gir meg mye å få lov til å være med å spre budskapet som jeg tror på, samtidig som vi lager positiv moro for barn, ungdom og unge voksne, sier han.