Peder Vilnes (22) fra Tønsberg ble i et overopphetet øyråd kastet ut av Robinsonekspedisjonen i kveldens episode. Programleder Christer Falck mente Peder hadde spilt syk og klaget for å komme hjem.

— Han skjelte meg ut og fikk meg til å fremstå som en pinglete hypokonder som krangler hele tiden. Det er helt feil, sier Peder Vilnes.

Han forteller at han etter kappestriden fikk smerter i lungene, noe han også har vært plaget med tidligere.

- Ikke tatt på alvor

— Jeg ba om legehjelp, men det var ikke mye interesse for å få sjekket det. Etter jeg hadde spurt flere ganger, kom det en lege og sjekket meg på stranden. Hun fant ikke noe feil, og ba meg bli på stranden. Jeg var fortsatt dårlig, og følte at jeg ikke ble tatt på alvor, sier Peder.

Da han ikke ble bedre, ble Peder til slutt sendt til sykehus for røntgenundersøkelse. Ifølge Peder viste det seg at han hadde et tilfelle av phneumothorax, det vil si sammenfall av hele eller deler av en lunge. Det er denne tilstanden Peder har lidd av tidligere. Legene mente imidlertid ikke at tilstanden var alvorlig nok til å ta Peder ut av ekspedisjonen.

— De mente det ville gå over av seg selv, og jeg fikk beskjed om å holde meg i ro og ikke delta i noen konkurranser så lenge, sier Peder.

Allianse med Lina og Christian

Peder fortalte de andre deltakerne om situasjonen, og ba dem om å stemme ham ut. Lina Iversen og Christian Flotvik, som Peder hadde fått god kontakt med etter sammenslåingen, overtalte ham istedet til å bli med i deres allianse og stemme ut Francois El-Safadi.

— Da vi kom til øyrådet hadde jeg lyst til å bli med videre i ekspedisjonen. Jeg følte jeg lå godt an med den nye alliansen i ryggen, så det var irriterende at jeg ble kastet ut, sier Peder.

- Ville lage god tv

Han mener Christer Falck ikke hadde en god grunn for å kaste ham ut.

— Han gjorde det bare for å lage show og god tv-underholdning. Det er sånt du må regne med når du er med på et realityshow. De kan gjøre hva de vil med deg, sier Peder.

Selv om han er bitter for måten han røk ut av programmet på, er Peder glad for at han har vært med på Robinson.

— Det var en veldig fin opplevelse, og jeg ville nok ha meldt meg på igjen om jeg hadde fått sjansen. Men det er kanskje fordi jeg ikke husker helt hvor tøft det var, sier han.

Spiste råtne egg

Han mener det verste med Robinson var å være konstant sulten, og han savnet smaken av ordentlig mat.

Han dyttet mye rart i munnnen under ekspedisjonen, og under kveldens robinsonkamp, som var kappspising, måtte han hive innpå både larver, hjerner og råtne egg dynket i hesteurin.

— Det var faktisk ikke så ille som det høres ut til. Før jeg dro hjemmefra var det denne konkurransen jeg hadde gledet meg mest til, fordi jeg synes det er spennende å smake på nye ting. Larvene smakte ekkelt, men eggene var ganske gode. De smakte bare salt. Jeg og Christian tok med oss den maten som ble igjen etter konkurransen tilbake til leiren og spiste det opp, flirer Peder.

Setter mer pris på de hjemme

Han mener deltakelsen i Robinsonekspedisjonen har gitt ham et nytt perspektiv på livet.

— Følelsen av å være borte fra virkeligheten fikk meg til å sette mer pris på det jeg har hjemme. Jeg tenkte mye på hva jeg skulle si til venner og familie når jeg kom hjem, at jeg ville vise hva de betyr for meg, og besøke besteforeldrene mine oftere blant annet. Det er lett å glemme når du kommer hjem, men jeg minner stadig meg selv på det, sier han.

Peder røk tilsynelatende ut av konkurransen da han ofret seg for laget i første program, men kjempet seg inn igjen i ekspedisjonen med lag X. Han ble den første deltakeren som måtte forlate ekspedisjonen etter sammenslåingen.

Da han kom hjem, var han så dårlig at han ble lagt inn på sykehus.

— Jeg ble dårligere på flyet hjem, og hadde høy feber da jeg ble lagt inn på sykehuset, forteller han.