SE KONSERTOVERSIKT FOR DENNE UKA

KRISTIANSAND: Datarock ble i forrige måned omtalt i Playboy som "Talking Heads i drivhus". Omtalen i et av verdens største magasiner kan ikke ha gjort så veldig mye skade i forkant av USA-turnéen, selv om musikkomtaler og Playboy kanskje ikke er den første koblingen du gjør i hodet.

— Musikk å elske til

Vi snakket med Datarock før USA-turnéen:

– Det er jo få band som er så heterofile og maskuline som Datarock, så det at Playboy valgt å kjøre feature på oss kom ikke som noen stor overraskelse akkurat, flirer Fredrik Saroea.

Han bakker ikke en tomme, og fortsetter:

– Vi er jo tross alt omtalt som et av verdens mest sexy band, og den nye plata vår heter jo «Red», som i erotikk og sensualitet. Vi vurderte også tittelen «Music To Make Love To», men Playboy plukket opp understatementen.

For uinnvidde: Datarock ble startet i Bergen i 2000, og låten «Fa fa fa» fra debutalbumet i 2005 ble blant benyttet i en reklamefilm for Coca Cola, konsollspillene NHL 08, FIFA 08 og NBA Live 08, noe som har gitt datarockerne en enorm internasjonal boost. Musikken er forsøkt beskrevet som dance-punk, elektrorock og andre mer eller mindre oppfinnsomme sjanger-nyord.

Her forteller Datarock 300 entusiastiske fans i Japan: «Vet dere ikke vi elsker dere?». Se videoen fra Summer Sonic Festival 2009 i Osaka, Japan:

— Lekne

Playboy skriver om Datarock: "Duoen fra Bergen, som har fostret artister som Annie, Kings of Convenience og Royksopp, lager leken, up-tempo indietronica med kvernende, dansbare rytmer, med klar referanse til Talking Heads hang til afropop."

Teksten til "True Stories" er da også i sin helhet satt sammen av sangtitler fra Talking Heads' produksjon. Låten er også med i soundtracket til fotballspillet FIFA 09 til spillkonsoller.

Men altså:

Den 31. oktober er det klart for høy synthføring, røde joggedresser og store trailersolbriller på Kick scene, som ifølge danske Efterklang er ett av de vakreste og reneste lokalene de noengang har spilt i.

Konserten er en samproduksjon mellom Jørgen Skauge i Imperiet og Louis Holbrook i Spillball.com , og det er Rikskonsertene som sleper Datarock med seg gjennom norske kriker og kroker etter USA-turneen, der bandet har promotert sitt nye album, "Red".

Her kan du lese anmeldelsen av "Red" i det amerikanske musikkmagasinet NME:

Oh goody, another '80s inspired electro-pop band

Kan bli årets

Trashpop-general og konsertbooker Louis Holbrook i spillball.com, har overvært Datarock tre ganger i sommer:

— Jeg så dem på Storås, Øya, og under Studiestartfestivalen, og det er fest hver gang. Dette er ett av bandene som kan gjøre det trangt på Kick i høst! Blir det packed kan det her bli en av årets i byen.

Og hvem varmer opp?

— Karin Park. Det blir en fin bonus, jeg tror aldri hun har spilt i Kristiansand før.

TIL KRS: Karin Park. FOTO: Myspace