Tommy Wirkola og resten av gjengen i og bak «Død Snø» har gode dager under Sundance Film Festival i Utah, USA, og kunne tirsdag kveld glede seg over at den amerikanske distributøren IFC kjøpte filmen for å vise den på kino i USA. Kinopublikummet vil dermed få sjansen til å se nazi-zombier fra Finnmark allerede rett over sommeren.

Drøm

Regissør Wirkola er begeistret.

– Det kjennes ut som om drømmen virkelig nå er i ferd med å gå i oppfyllelse. Vi har møtt en masse mennesker som virkelig elsker filmen, og rekke selskaper har tatt kontakt og har lyst til å høre hva vi vil finne på neste gang, sier han i en pressemelding.

President i IFC Entertainment, Jonathan Sehring, er fornøyd og sier han synes filmen er morsom.

– Tommy er en talentfull ny filmskaper og vi ser fram til å introdusere ham for amerikansk publikum, meldte han i pressemeldingen som ble sendt ut etter avtalen.

Deilig

Filmen har så langt vært en ubetinget suksess på norske kinoer og amerikanerne liker den også. Produsent Terje Strømstad synes det er kjempegøy.

– Det er skikkelig deilig at dette nå skjer, alle som har lagt ned krefter og penger i filmen har tatt en kjempesjanse, og det ser nå ut til at det skal gi full uttelling, opplyser han.