OSLO: Frp-formann Siv Jensen skulle gjerne sett at norsk filmskapere var tøffe nok til å lage en islam-kritisk film, slik Geert Wilders har gjort med sin «Fitna», skriver VG.

— Mange er preget av politisk korrekthet, og våger ikke å ha et provoserende uttrykk. Det blir rett og slett litt for konformt og kjedelig, sier Jensen om arbeidene til norske filmskapere og kunstnere.

- Ikke problem

Siv Jensen mener det ikke ville vært noe problem om «Fitna» hadde blitt laget av norske filmskapere.

— Nei, snarere tvert imot, sier hun til VG.

Den nederlandske politikeren Geert Wilders leder det høyreorienterte Frihetspartiet, og ønsker å forby Koranen. I tillegg vil han stoppe all muslimsk innvandring til Nederland.

Filmen hans, som ble lagt ut på internett torsdag, har ført til at den nederlandske regjeringen før helgen satt i krisemøter etter at det har blitt fremsatt trusler om sanksjoner mot landet.

Demonstrasjoner

Jensen forsvarer filmen ved hjelp av ytringsfriheten.

— Når man er for ytringsfrihet, må man tåle at det blir sagt ting man ikke liker, sier Frp-formannen.

En lørdag i begynnelsen av mars tok 15. 000 afghanere til gatene for å demonstrere sin avsky mot den islam-kritiske filmen fra Nederland.

Vinteren for to år siden var det voldelige demonstrasjoner mot vestlige ambassader i flere muslimske land etter at danske aviser publiserte karikaturer av profeten Mohammed. Også det norske Magazinet publiserte tegningen, og redaktør Vebjørn Selbakk ble truet på livet.

( AFTENPOSTEN / FÆDRELANDSVENNEN)