MANDAL: — Jeg velger å tro, ja jeg er overbevist om, at kulturhuset i ferdig form vil sørge for større fremmøte enn i dag, innledet ordfører Alf Gottfred Møll da han ledet færre enn 40 mandalitter i en gjennomgang av kulturhustomta på Malmø.

Han la ikke skjul på skuffelsen over at så få fant turen til det som skal bli Mandals kulturelle storstue innen 2011. — Hele Mandal vil ha kulturhus, men det ser dessverre ikke sånn ut i dag, la han til.

— Hvor er alle mandalittene? undret koordinator av Grenseløst, Guro Wendelbo, som slo ut med armene overfor journalisten, idet ordføreren ankom arrangementet.

Skuffelsen til tross, ordfører Møll presenterte kulturhuset med innhold med virkelig glimt i øyet i går kveld.

— Det blir blant annet lagerplass til instrumenter for byens korps og kor, der både pauker og xylofoner{hellip} Dette vet jeg faktisk ikke hva er for noe, medga ordføreren som lokket fram latter og smil blant de fremmøtte.

— Jeg håper oppriktig at jeg skal få lov å klippe snoren som markerer åpningen av kulturhuset før jeg trer av som ordfører. Ja, jeg gleder meg faktisk til å klippe over snoren til den nye broen også, la den tidligere markante bromotstanderen til, mens tilhørerne humret videre.

Deretter gikk han gjennom resten av byggets faciliteter, ved hjelp av markører satt opp over hele tomta. Og med flott pausemusikk fremført av Mandal Musikkforening.

— Når dette kulturhuset står ferdig, har jeg en følelse av at Mandal endelig ligner på en by. Og om jeg får lov å si det; det er jammen på tide, mener Møll.