– Jeg har sett det, det funker og det er veldig bra, sier regissør Terry Gilliam om innsatsen fra Johnny Depp, Colin Farrell og Jude Law i filmen som Heath Ledger aldri rakk å fullføre.

Spesiell vri

Da 28-åringen døde brått i januar var han midt i innspillingen av «The imaginarium of doctor Parnassus». Etter at sjokket over Ledgers død gikk over i vemod, bestemte regissøren seg for å fullføre filmen. Og Depp, Farrell og Law ble satt til å avslutte jobben Ledger hadde startet.

En spesiell vri, men filmen handler om magi og fantasi. Slik var det mulig å la Ledger bli til andre personer. Nå er mye av arbeidet fullført og resultatet er blitt svært så bra, skal vi tro regissøren selv.

– Strålende

– Det er den siste sjansen til å se Heath og han er strålende, sier Gilliam.

– Filmingen stoppet opp en stund før disse tre heltene, som de er kjent som, Jude Law, Johnny Depp og Colin Farrell, kom hjelpende til og sluttførte Heaths rolle. Så du endte med at fire skuespillere spiller én rolle.

Suksess med Batman

Heath Ledgers død kan meget mulig være hovedårsaken til at Batman-filmen «The dark knight» hittil har spilt inn 342 millioner dollar bare i USA, og nå kan smykke seg med å være den mest innbringende premieren noensinne i Hollywood. Men Jokerens vansirede ansikt blir, heldigvis mener mange, ikke det siste minnet australieren legger igjen etter seg.

Fantasi og magi

«The imaginarium of doctor Parnassus» handler ifølge imdb.com om et omreisende teater hvor doktor Parnassus styrer fantasien til sine tilskuere.

Christopher Plummer, Tom Waits og Lily Cole er blant de andre skuespillerne.

Filmen er ventet i 2009. — Jeg spiller djevelen

- Sårt å spille Ledgers rolle

Midlertidig stopp av Ledgerfilm

Foto: Wenn/Scanpix
Foto: Wenn/Scanpix
Foto: AP/Scanpix