KRISTIANSAND: Fem år er gått siden Rune Andersen sist laget revy sammen med Per Inge Torkelsen og Dag Schreiner. Nå er trioen samlet igjen, og 12. juni er det première på Løgnaslagets Lyden av løgnas i Agder Teater i Kristiansand.

— Denne gang har jeg med en ny figur, selveste kompisen fra helvete. Men han er altså fra Vennesla, sa Andersen da trioen var samlet i Kristiansand i går. Dette er karen som limer seg på de to andre hvor enn de går, og er så god kompis at han eksempelvis tar mobiltelefonbilder av dem på privat fest og legger dem i beste mening ut på nettet.

— Og så kommer den finske kokken tilbake, røper Dag Schreiner. - Det er han som stadig åpner nye restauranter hvor alt går på trynet. Mehmed Dissangdang heter finnen, oppvokst på Værnes med chilenske foreldre, og som egentlig ikke er kokk, men autodidakt.

— Opprinnelig var han bare didakt. Men etter han flyttet bilen, ble han autodidakt, supplerer Torkelsen.

Trafikkuhell

Løgnaslaget legger denne gang urpremièren til Kristiansand for første gang, byen som stavangerkarene regner som deres andre hjem. 27 revynumre er nesten ferdige, og i neste uke begynner øvingene. 20 numre har de egentlig behov for, så her er det stadig muligheter for utskifting.

Torkelsen er i fin form etter et stygt trafikkuhell i slutten av mars. Han ble påkjørt bakfra i 75 kilometer i timen på motorveien til Stavanger. Bilen hans ble 60 cm kortere, og det så med en gang veldig stygt ut.

— Men dette var en kraftig SAAB med gode nakkestøtter, så jeg fikk bare et kutt over øyet - og heldigvis ingen nakkeskader, forteller han.

Paradisisk

For Rune Andersen passer det utmerket å skulle spille i Kristiansand igjen:

— Nå kan jeg ta båten mellom huset mitt på Randøya og Hartmanns brygge hver spillekveld. Det høres helt paradisisk ut.

Det er allerede gått to år siden han avsluttet gigantsuksessen, Hurra for Andersen, som både startet og sluttet i Agder Teater. Så ufattelig populært ble dette showet at hans planlagte gjenforening med de to andre i Løgnaslaget måtte utsettes i flere år.

— Vi ga han permisjon. Men med drapstrusler hvis han ikke snart kom tilbake til oss, snerrer de to andre.

— Jeg har nå hatt to veldig fine år. Har bare hatt noen firma-events og deltatt i P2s Hallo i uken. Dermed har jeg fått tid til å være sammen med sønnen min, Edvard. Men nå gleder jeg meg sinnssykt til å begynne i dette ensemblet igjen - med folk som jeg er trygge på og komfortable med, sier Andersen.