Britiske motorsyklister foretrekker Angelina Jolie på to hjul framfor kinoaktuelle Harrison Ford. I en kåring gjennomført av forsikringsselskapet Bennetts plasseres det skinnkledde ikonet Lara Croft i Jolies skikkelse helt på toppen av listen. Jolies innsats på sin Yamaha TRX 850 har med det slått flere legendariske motorsykkeløyeblikk ned i støvlene. Den berømte motorsykkelscenen i den tredje filmen om Indiana Jones kom ikke en gang med på listen.

Konkurranse

Kåringen ble gjennomført i forbindelse med dette årets Bennetts British Superbike Championship, og motorsyklister ove hele Storbritannia har deltatt. Markedssjef i Bennetts, Mark Fells, uttaler i en pressemelding at han er overrasket over at motorsyklistene har oversett Indiana Jones.

– Ettersom alle snakker om Indiana Jones som sommerens storfilm er det overraskende at forgjengerens store motorsykkeløyeblikk ikke nådde vår topp fem-liste. Det ser ut til at motorsyklister er svake for Lara Croft, sier han.

McQueen

Angelina Jolie venter tvillinger med Brad Pitt og må derfor vente en stund før hun begir seg ut på flere halsbrekkende motorsykkeleventyr. I ventetiden kan hun imidlertid glede seg over at hun har danket ut klassiske motorsykkelscener som Steve McQueens herjinger i «The Great Escape», innsatsen til Tom Cruise i «Top Gun», og Arnold Schwarzenegger i «Terminator 2». Dennis Hoppers ikoniske ferd gjennom den amerikanske ørkenen i «Easy Rider» er heller ikke funnet verdig en plass på listen.

De fem beste motorsykkeløyeblikkene:

1. Tomb Raider — Angela Jolie redder dagen på to hjul.

2. The Great Escape -Steve McQueen på vei mot den sveitsiske grensen.

3. Top Gun - Tom Cruise på to hjul mot sin nye flamme.

4. The Matrix Reloaded - Neo flykter fra agentene.

5. Terminator 2 - Arnold blir jaget av de onde terminatorene gjennom gatene.