Gail Zappa saksøkte den tyske festivalen Zappanale i april i fjor etter at de brukte den avdøde rockelegendens karakteristiske bart og fippskjegg i sine logoer og i annen markedsføring. Zappas enke krevde nesten to millioner kroner for å la festivalen fortsette å bruke varemerket, og saken vakte stor harme blant artisten mange trofaste fans. Festivalen har holdt det gående siden 1990. Zappa døde av kreft i 1993, 52 år gammel.

Sinte

Ifølge Billboard Magazine har tusenvis av Zappa-fans skrevet under på en protestliste mot søksmålet. Fansen har krevd at Gail Zappa trekker søksmålet, men de ble ikke hørt. Enken krevde også at festivalen måtte fjerne en stor statue av artisten som er reist i arrangørbyen Bad Doberan.

Tapte

En rettsinstans i Dusseldorf avviste imidlertid Zappas krav denne uken, noe som gjør det fritt fram for festivalen å fortsette med markedsføringen. Retten slo fast at Gail Zappas rettigheter ikke ble krenket og at hun ikke kunne bevise at hun selv bruker Zappa-varemerket aktivt i Tyskland. Festivalens talsperson, Thomas Dippel, er selvsagt fornøyd med avgjørelsen.

— Vi har alltid vært sikret på at vi har de eldste rettighetene. Vi har også patentert navnet på festivalen på det tyske patentkontoret, forteller Dippel ifølge Billboard.

Årets festival går av stabelen mellom den 12. og 16. august og programmet for arrangementet er nylig presentert på de offisielle nettsidene.